Recept zoekresultatenKalfskoteletten met ansjovis en kappertjes
Delhaize logo
  • Kalfskoteletten met ansjovis en kappertjesC

Kalfskoteletten met ansjovis en kappertjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kalfskoteletten met ansjovis en kappertjesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 ansjovisfilets op olie
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 4 kalfskoteletten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie, de uitgelekte en fijngehakte ansjovisfilets, de kappertjes, peper en de bladpeterselie. Zet opzij.
  2. Verwarm 2 eetlepels olie in 2 pannen met dikke bodem. Bak de kalfskoteletten goudbruin. Voeg peper, zout en rozemarijn toe. Laat ze nog verder bakken gedurende 3 min. aan elke kant.
  3. Verdeel de kalfskoteletten over de borden. Lepel er de saus over. Werk af met citroenpartjes. Serveer met geroosterde halve tomaten en gebakken aardappelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 726; energie (kCal): 174; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 0,8; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 15,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 351,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kalfskoteletten met ansjovis en kappertjesC