Recept zoekresultatenKalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten
Delhaize logo
  • Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten

Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 romatomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • zout
  • zwarte peper
  • 20 g bloemsuiker
  • olijfolie
  • 4 mooie kalfskoteletten
  • 3 bolllen venkel
  • 5 cl artisanale pastis
  • 40 g boter

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Bloemsuikermolen

Tienen-Tirlemont

Bloemsuikermolen

250 gr

€1,75

Lapje | Kalf

Delhaize

Lapje | Kalf

+/- 200 gr

+/-€4,16

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Pastis | 45% Alc

Pastis 51

Pastis | 45% Alc

70 cl

€21,25

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Totaal:
+/-€33,84

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 2 uur kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 120 ºC. Snij de tomaten in de lengte in tweeën. Snij de knoflook in zeer fijne reepjes. Leg de halve tomaten in een ovenschotel. Bestrooi met zout, peper en suiker, bestrook met reepjes knoflook en overgiet met olijfolie. Zet 2 uur in de oven.
  2. Haal de kalfskoteletten uit de koelkast.
  3. Snij de venkelbollen in dikke schijven. Doe twee eetlepels olijfolie in een grote pan en schik ze erin in één laag. Voeg zout en peper toe. Laat ze afgedekt stoven op een zacht vuurtje. Zet het vuur hoger en laat ze lichtjes kleuren. Voeg de pastis toe en laat 3 minuten stoven. Haal van het vuur en houd warm.
  4. Voeg peper en zout toe aan de kalfskoteletten. Verwarm de boter en twee eetlepels olijfolie in een grote pan. Bruin de kalfskoteletten 3 minuten aan elke kant op een hoog vuur en draai ze één keer om. Zet het vuur lager en laat nog 6 minuten bakken, draai ze één keer om en overgiet regelmatig met het bakvocht. Leg ze opzij en laat ze 8 minuten rusten alvorens ze te serveren.
  5. Leg op een bord. Dresseer de kalfskoteletten met de gekonfijte groenten.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Bloemsuikermolen

Tienen-Tirlemont

Bloemsuikermolen

250 gr

€1,75

Lapje | Kalf

Delhaize

Lapje | Kalf

+/- 200 gr

+/-€4,16

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Pastis | 45% Alc

Pastis 51

Pastis | 45% Alc

70 cl

€21,25

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Totaal:
+/-€33,84