Recept zoekresultatenKalfshaasje in krokant jasje, saus met honing en sinaasappel, gestoofd witloof
Delhaize logo
 • Kalfshaasje in krokant jasje, saus met honing en sinaasappel, gestoofd witloofA

Kalfshaasje in krokant jasje, saus met honing en sinaasappel, gestoofd witloof

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kalfshaasje in krokant jasje, saus met honing en sinaasappel, gestoofd witloofA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 600 g kalfshaasje
 • 12 sneden ontbijtspek
 • 20 cl vers sinaasappelsap
 • 1 tak rozemarijn
 • 8 stronken witloof
 • peper
 • 1 noot boter
 • 1 eetlepel blonde kandijsuiker
 • 5 dl water

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd + 45 min. baktijd

 1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
 2. Leg de sneetjes spek één voor één op een plank, laat ze mekaar lichtjes overlappen. Leg er de tak rozemarijn haaks in het midden op. Leg het kalfshaasje op de rozemarijn, kruid met peper en zout en vouw de sneetjes spek naar boven op het kalfshaasje. Draai het gebraad om en bind het vast met keukentouw.
 3. Leg het gebraad op een rooster in een ovenschaal, het mag de bodem van de schaal niet raken (heb je geen rooster, leg het dan op enkele dikke schijven aardappel). Meng de honing met het sinaasappelsap, kruid met peper en zout en giet een beetje op het gebraad. Zet het gebraad 45 min. in de oven, bedruip regelmatig en beetje bij beetje met de resterende saus.
 4. Maak ondertussen de witloofstronken schoon. Laat de boter smelten in een diepe pan en bak er de stronken aan alle kanten mooi bruin in op vrij hoog vuur. Voeg het water toe, zet een deksel op de pan en laat 30 min. op zacht vuur stoven, draai de stronken af en toe om. Bestrooi met de suiker, voeg peper en zout toe en laat het braadvocht verdampen op vrij hoog vuur tot het geheel karameliseert. Breng op smaak met peper en zout.
 5. Laat het gebraad 5 min. rusten vooraleer het in sneetjes te verdelen. Serveer met het witloof, de saus en een puree met olijfolie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 264; energie (kCal): 63; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 2; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 345,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Kalfshaasje in krokant jasje, saus met honing en sinaasappel, gestoofd witloofA