Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfsgehaktballetjes met amandelen
Delhaize logo
  • Kalfsgehaktballetjes met amandelen

Kalfsgehaktballetjes met amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Buiten eten,Kinderen
Hoofdgerecht
Kalfsgehaktballetjes met amandelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g gemengd gehakt (varken-kalf) Delhaize
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper van de molen
  • 50 g oud brood
  • 75 cl gevogeltebouillon
  • 2 uien
  • 1/2 koffielepel komijn in poeder Delhaize
  • 20 cl melk Delhaize
  • 2 dopjes saffraanpoeder Delhaize
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 ei Delhaize
  • 250 g langkorrelige Thaise rijst
  • 80 g amandelpoeder Delhaize
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt | Varken-Kalf | Niet gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    16100,00 €/kg
    €8,05
  • Begin met koken

    1. Hak de ui en de peterselieblaadjes.
    2. Scheur het oud brood in stukken en laat ze weken in de melk. Wring ze goed uit tussen je vuist en doe ze samen met het gehakt, het ei, de helft van de peterselie, wat peper en zout in een grote kom. Meng alles met je handen en maak er bolletjes ter grootte van een noot van.
    3. Doe de olie in een stoofpotje en laat de ui 5 minuten stoven op een zacht vuurtje. Doe er de gevogeltebouillon bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de komijn, de saffraan en vervolgens de balletjes toe. Laat alles 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Haal de balletjes uit de stoofpot en doe het amandelpoeder bij de rest van de bouillon. Mix met een staafmixer tot je een saus verkrijgt.
    4. Doe de balletjes opnieuw in de stoofpot. Breng eventueel op smaak en dien op met rijst en de rest van de peterselie.

    Kooktip

    Het amandelpoeder maakt de saus dikker en geeft het gerecht een zachte, zoete smaak.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Buiten eten,Kinderen
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kalfsgehaktballetjes met amandelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt | Varken-Kalf | Niet gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    16100,00 €/kg
    €8,05