Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfsgebraad op lage temperatuur met waterkerssaus en lentegroentjes
Delhaize logo
  • Kalfsgebraad op lage temperatuur met waterkerssaus en lentegroentjesA

Kalfsgebraad op lage temperatuur met waterkerssaus en lentegroentjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Kalfsgebraad op lage temperatuur met waterkerssaus en lentegroentjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kalfsgebraad van 800 g
  • 600 g lentegroentjes naar keuze: erwtjes, sluimererwten, sugar snaps, rapen, ...
  • 1 biocitroen
  • 1/2 bussel salie
  • 4 el olijfolie
  • 40 g boter
  • peper en zout
  • 2 bussels waterkers (voor de waterkerssaus)
  • 2 sjalotten (voor de waterkerssaus)
  • 1,5 dl room (voor de waterkerssaus)
  • 4,4 dl blanke kalfsfond (voor de waterkerssaus)
  • 2 el olijfolie (voor de waterkerssaus)
  • peper en zout (voor de waterkerssaus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gebraad | Kalf
    +/- 500 gr
    +/-19,79€/kg
    +/-€9,90
    Afhaling vanaf 21/01
  • Doperwtjes-Wortelen | Extra fijn | Bokaal
    230 gr
    5,43 €/kg
    €1,25
  • Bio | Citroen | 4 st
    420 gr
    4,64 €/kg
    €1,95
  • Salie
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 2 u. braadtijd

    1. Verwarm de oven voor op 80°C. Schil de citroen zo dun mogelijk en snijd de schil in fijne staafjes. Fruit ze 1 min. op een zacht vuurtje met de salieblaadjes, in een braadpan met de boter en 1 el olijfolie. Leg het kalfsgebraad in de braadpan en bak het op een vrij hoog vuur rondom goudbruin. Doe alles in een ovenschaal en schuif 2 u. in de oven.
    2. Blancheer de groenten kort in kokend gezouten water en laat ze meteen in koud water schrikken.
    3. Hak de sjalotten en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olijfolie. Giet er de kalfsfond bij en laat voor de helft inkoken op een zacht vuurtje. Filter de saus door een zeef met fijn rooster en voeg de room toe. Laat nog 5 min. pruttelen.
    4. Verwijder de dikste stengels van de waterkers en dompel de rest 1 min. in kokend water. Giet af en laat in ijskoud water schrikken. Laat goed uitlekken en mix fijn. Meng deze puree onder de saus en breng verder op smaak.
    5. Fruit de uitgelekte groenten enkele minuten in een grote braadpan, met 3 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Serveer de groenten met het gebraad in sneetjes, zijn braadvocht en de waterkerssaus. Geef er puree of krieltjes uit de oven bij.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 595 kcal • Vetten: 37 g • Koolhydraten: 14 g • Vezels: 7 g • Eiwitten: 48 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • Kalfsgebraad op lage temperatuur met waterkerssaus en lentegroentjesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gebraad | Kalf
    +/- 500 gr
    +/-19,79€/kg
    +/-€9,90
    Afhaling vanaf 21/01
  • Doperwtjes-Wortelen | Extra fijn | Bokaal
    230 gr
    5,43 €/kg
    €1,25
  • Bio | Citroen | 4 st
    420 gr
    4,64 €/kg
    €1,95
  • Salie
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55