• Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
RED05, RED10 en RED20: Profiteer nu van korting met de promocodes RED05, RED10, RED20! Zie de voorwaarden onderaan de homepagina.  
Belangrijk bericht: Delhaize vraagt haar klanten om de producten van het merk Delhaize "Kippensoepballetjes 200g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.  Lees meer >
Terug

Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten

Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Dit recept versturen

Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 5 Porties +
  • 600 g kalfsgebraad
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 volledige knoflookbol
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel dikke room
  • 33 cl witbier
  • 2 pastinaken
  • 1 zoete aardappel
  • 6 wortelen (paarse, witte en oranje)
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 g ontbijtspek in fijne sneetjes
  • 20 cl water
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Bereiding

Bereidingstijd: 60 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Strooi een weinig peper en zout op beide kanten van het gebraad. Leg de helft van de sneetjes spek op het werkblad. Leg het gebraad erop, omwikkel het met het spek en bedek het bovenste deel met de rest van het spek. Leg de rozemarijn over de lengte van het gebraad. Bind vervolgens het gebraad in en geef het een mooie vorm. Leg het in een met olie bestreken ovenschotel. Snijd de knoflookbol horizontaal in twee en leg hem op de schotel, met de gesneden kant naar onderen. Giet er de helft van het water over en zet het gebraad 45 min. in de oven. Giet 3 keer braadvocht over het gebraad.
  2. Schil de groenten en snijd ze in frietjes. Stoof de fijngehakte sjalot aan in een pan op een matig vuurtje met 1/3 van de olie. Voeg de groenten en de andere helft van het water toe. Strooi peper en zout, dek af en laat 15 min. koken op een zacht vuur. Na 15 min. haal je het deksel eraf en laat je de groenten verder koken terwijl je ze regelmatig omroert.
  3. Wanneer het gebraad klaar is, haal je het uit de oven en hou je het warm. Giet het braadvocht in een pan en voeg er de gepelde knoflook aan toe. Giet het witbier erbij en breng aan de kook. Mix de saus en voeg room toe. Kruid af naar smaak.
  4. Dien het gebraad op met de groenten en de saus.

Kooktip

Kalfsvlees maakt deel uit van een evenwichtige voeding. Het bevat weinig calorieën, is niet vet maar wel rijk aan eiwitten en voedingsstoffen. Kalfslever bevat dan weer uitermate veel vitamines A, B en ijzer.

Nutritionele informatie

Energie: 577 kcal

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst