Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfsfricassee Plat National
Delhaize logo
  • Kalfsfricassee Plat NationalA

Kalfsfricassee Plat National

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kalfsfricassee Plat NationalA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g zilveruitjes in azijn
  • peper en zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 6 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 l kalfsfond
  • 2 dl room
  • 40 g bloem
  • 800 g kalfsblanquette
  • 1 citroen
  • 1 grote sjalot
  • 6 wortelen
  • 250 g witte champignons
  • 1 preistengel
  • 1 stengel selder
  • 200 g kalfsgehakt

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Kalfsragout
    +/- 400 gr
    +/-14,19€/kg
    +/-€5,68
  • Gehakt | Kalf
    +/- 250 gr
    +/-15,33€/kg
    +/-€3,83
    Afhaling vanaf 27/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 1 u kooktijd

    1. Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Spoel de selder en de prei en snijd ze in stukken. Snijd de sjalot fijn.
    2. Verwarm 4 el olijfolie in een stoofpan en kleur het kalfsvlees aan. Voeg er de groenten, de tijm en de laurier. Kruid met peper en zout. Voeg de kalfsfond toe. Het vlees moet onder staan (indien nodig voeg nog een beetje water toe) en laat gedurende 1 uur met deksel op een zacht vuur garen.
    3. Kruid ondertussen het kalfsgehakt met peper en zout en draai er balletjes van. Bak ze aan in een pan met 1 el olijfolie. Haal ze uit de pan met een schuimspaan.
    4. Borstel de witte champignons proper en snijd ze in 2. Bak ze op een stevig vuur in dezelfde pan en voeg nog 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
    5. Controleer of het vlees zacht is en laat het indien nodig nog even verder garen zonder deksel. Giet het geheel in een vergiet en vang het vocht op.
    6. Maak een blanke roux door de boter te smelten in een grote kookpan. Voeg er onder voortdurend roeren met een klopper de bloem aan toe tot je een ‘biscuit’ geur ruikt. Voeg het opgevangen vocht toe en roer voortdurend. Je bekomt een gladde saus. Voeg er de room en het sap van de citroen toe. Laat niet meer koken. Kruid goed af.
    7. Meng de saus met het kalfsvlees en de groenten. Voeg de balletjes, de champignons en de gespoelde zilveruitjes. Verwarm het blanket nog even door en serveer.

    Tip: serveer met een polderpuree met hoeveboter van Bart Desmidt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 456; energie (kCal): 109; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 913,86
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Kalfsfricassee Plat NationalA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Kalfsragout
    +/- 400 gr
    +/-14,19€/kg
    +/-€5,68
  • Gehakt | Kalf
    +/- 250 gr
    +/-15,33€/kg
    +/-€3,83
    Afhaling vanaf 27/01