Delhaize logo
  • 00:00
    -06:36
  • Kalfsblanket

Kalfsblanket

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kalfsblanket

Ingrediënten voor 5 Porties

5 Porties
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 takje verse tijm
  • 250 g Parijse champignons
  • 2 kruidnagels
  • 1 grote ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 1 kg extra magere kalfsblanket
  • 250 g ongekruid kalfsgehakt
  • 150 g zilveruitjes
  • peterselie (optioneel)
  • 1/2 citroen
  • 10 cl verse room
  • 1 eidooier
  • 1 koffielepel suiker
  • 60 g bloem
  • 80 g boter (voor de saus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    28 gr
    73,21 €/kg
    €2,05
    S2015012100014350000
  • Gehakt | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2012011300582220000
  • Champignons | Wit
    250 gr
    4,36 €/kg
    €1,09
    F2015021100304010000
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 1 uur 30 min. baktijd

    1. Doe de stukjes vlees in een kookpot en bedek met water. Breng aan de kook. Laat het vlees uitlekken en spoel het af.
    2. Schil de ui en steek de kruidnagels erin. Schraap de wortelen. Snijd de prei in de lengte in twee. Bind het geheel samen met de selderstengel, de tijm en het laurierblad.
    3. Leg het vlees en de samengebonden groenten terug in de kookpot. Bedek met water, kruid, zet het deksel op de pot en laat 1u30 sudderen op een heel zacht vuurtje.
    4. Pel de zilveruitjes en doe ze in een pan met suiker, de boter en 10 cl water. Laat 15 min stoven.
    5. Ontsteel en borstel de champignons. Snijd ze in twee als ze vrij dik zijn. Voeg ze met het sap van een halve citroen toe aan de pot. Kruid het gehakt en maak kleine balletjes. Doe ze in de bouillon en laat 10 min sudderen.
    6. Giet het vlees en de groenten af en filter de bouillon. Zet het vocht opzij.
    7. Laat de boter smelten in een pot, haal van het vuur en strooi er de bloem in. Meng stevig met een garde en zet opnieuw op een zacht vuurtje. Voeg al roerend beetje bij beetje 1 l bouillon toe. Meng de room en de eierdooier, giet het mengsel in de saus. Voeg het vlees, de gehaktballetjes, de champignons, de wortelschijfjes en de uien toe. Meng alles voorzichtig door elkaar en laat nog 3 min koken op een zacht vuurtje. Blijf roeren.
    8. Warm opdienen, eventueel met wat gehakte peterselie.

    Kooktip

    Voor meer smaak kan je een nootje boter toevoegen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Winter
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -06:36
    • Kalfsblanket

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    28 gr
    73,21 €/kg
    €2,05
    S2015012100014350000
  • Gehakt | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2012011300582220000
  • Champignons | Wit
    250 gr
    4,36 €/kg
    €1,09
    F2015021100304010000
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000