Recept zoekresultatenKabeljauwhaasje met gebakken bloemkool en mousselinesaus
Delhaize logo
  • Kabeljauwhaasje met gebakken bloemkool en mousselinesausA

Kabeljauwhaasje met gebakken bloemkool en mousselinesaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kabeljauwhaasje met gebakken bloemkool en mousselinesausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 3 el olijfolie
  • 1 bloemkool
  • 30 g geklaarde boter (‘Le beurre des Chefs’ Carlsbourg)
  • 1 eidooier (voor de saus)
  • 5 cl witte wijn
  • 80 g gesmolten geklaarde boter (voor de saus)
  • 1/4 bussel fijngehakte bieslook (voor de saus)

Begin met koken

Bereidingstijd: bereiding + kooktijd 20 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd het kabeljauwhaasje in 4 stukken. Smeer een ovenschaal in met olie, schik er de porties vis in en besprenkel ze nog met een scheutje olijfolie. Breng de vis op smaak en bak hem in de oven tot er wit vocht uitvloeit (± 12 min.).
  3. Snijd de bloemkool in fijne plakjes. Fruit hem op een vrij hoog vuur goudbruin in een grote braadpan met warme geklaarde boter. Kruid met peper en zout.
  4. Klop op een zacht vuurtje de eidooier en witte wijn op in een steelpan tot een dik en schuimig mengsel. Breng op smaak en voeg al kloppend en beetje bij beetje de gesmolten geklaarde boter toe. Meng tot een saus met de textuur van een sabayon. Voeg fijngehakte bieslook toe.
  5. Leg de vis op de bloemkool, overgiet met saus en serveer.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 498; energie (kCal): 120; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 1,6; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 439,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • Kabeljauwhaasje met gebakken bloemkool en mousselinesausA