Kabeljauwcarpaccio met een salade van Zespri kiwi’s
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Salade
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 600 g kabeljauw
- 400 g snijbonen
- 1 rode ui
- 4 Zespri kiwi's
- 1 mango
- 2 limoenen (het sap)
- 50 g pindanootjes
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 chilipepertje
- 2 eetlepels vissaus
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015060500314850000
F2016090600339640000
F2020032300055460000
F2016060800327770000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Vries de kabeljauw eerst 30 min in om hem gemakkelijk fijn te kunnen snijden.
- Snijd de kabeljauw zeer fijn en marineer gedurende 10 min de plakjes in het sap van 1 limoen en de vissaus.
- Snijd de snijboontjes in fijne reepjes en blancheer 3 à 4 min. Giet ze af, spoel met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de kiwi’s, de mango, de rode ui en het chilipepertje (zonder zaadlijsten) fijn en meng alles onder de snijboontjes. Breng de salade op smaak met het sap van 1 limoen, de sesamzaadjes en wat peper.
- Verdeel de plakjes gemarineerde vis over de borden en werk af met de salade en wat gehakte pindanoten.
Kooktip
Vervang de frisse groene kiwi’s eens door de gele Zespri Sungold kiwi’s voor een zoeter geheel.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 324; energie (kCal): 77; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 4,1; vezels (g): 2; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 235,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Andere
Salade
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015060500314850000
F2016090600339640000
F2020032300055460000
F2016060800327770000
Laad nog 1 producten