Recept zoekresultatenKabeljauw met tomaten en parmezaan
Delhaize logo
  • Kabeljauw met tomaten en parmezaanA

Kabeljauw met tomaten en parmezaan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kabeljauw met tomaten en parmezaanA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g kabeljauwstaartfilet
  • 1 afgestreken eetlepel tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 1 ui
  • verse basilicum
  • 250 g verse tagliatelle
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 6 tomaten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    +/- 330 gr
    +/-21,99€/kg
    +/-€7,26
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Tagliatelle
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Fruit de gesnipperde ui in 3 eetlepels olijfolie in een pan op zacht vuur.
    3. Snij intussen de tomaten middendoor, ontpit en snij ze dan in blokjes.
    4. Doe het geperste lookteentje en de tijm bij de ui in de pan, roer 2 min., voeg dan de tomaten toe. Kruid met peper en zout en neem van het vuur.
    5. Strijk 1 eetlepel olie uit op de bodem van een ovenschaal. Leg er de in stukken gesneden kabeljauw op, kruid met peper en zout. Bedek met de tomaten, bestrooi met parmezaan en zet 15 min. in de oven.
    6. Kook de tagliatelle beetgaar (zie verpakking).
    7. Bestrooi de vis met basilicum en serveer warm met de tagliatelle.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 451; energie (kCal): 107; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 504,83
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Kabeljauw met tomaten en parmezaanA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    +/- 330 gr
    +/-21,99€/kg
    +/-€7,26
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Tagliatelle
    Dit product is niet meer beschikbaar