Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenKabeljauw met pesto met citroengras en gember
Delhaize logo
  • Kabeljauw met pesto met citroengras en gemberA

Kabeljauw met pesto met citroengras en gember

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kabeljauw met pesto met citroengras en gemberA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 1 stuk gember
  • 1 rode peper
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 stengel citroengras
  • 1 nootje boter
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een klein bord bloem
  • 1 lookteentje, gepeld
  • 2 limoenen
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    28,35€/kg€9,21
    19,90 €/kg
    +/-€6,46
    F1993091300231900000
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    F2021022400077530000
  • Koriander
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Citroengras
    75 gr
    26,53 €/kg
    €1,99
    F2021022500077580000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 minuten

    1. Pesto met citroengras en gember: verwijder het harde gedeelte van het citroengras, houd enkel het zachte gedeelte over, hak het fijn.
    2. Doe het citroengras, de geperste look, de geraspte gember, de geraspte schil en het sap van 1 limoen, 2 eetlepels gehakte koriander, de fijngehakte chilipeper, de koolzaadolie, zout en peper in de kom van de keukenrobot.
    3. Mix op middelhoge snelheid. Zet opzij.
    4. Verwarm de olijfolie en de boter in een braadpan. Snij de vis in porties en schroei ze snel aan beide kanten op hoog vuur. Verlaag het vuur tot het minimum en laat nog 4 à 5 min. bakken.
    5. Verdeel de visfilets over de borden.
    6. Bedruip met de pesto.
    7. Versier met limoenkwartjes en takjes koriander.

    Kooktip

    Heerlijk met geroerbakte volle rijst met groenten of een aardappelpuree geparfumeerd met koriander, lente-uitjes en bieslook.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 630; energie (kCal): 150; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 15,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 449,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kabeljauw met pesto met citroengras en gemberA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    28,35€/kg€9,21
    19,90 €/kg
    +/-€6,46
    F1993091300231900000
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    F2021022400077530000
  • Koriander
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Citroengras
    75 gr
    26,53 €/kg
    €1,99
    F2021022500077580000