Recept zoekresultatenKabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:48
    B
  • Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto

Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisottoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kabeljauwfilets
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 l water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 100 g paneermeel
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 250 g arborio rijst
  • 200 g spinazieblaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    +/- 330 gr
    +/-20,99€/kg
    +/-€6,93
    Afhaling vanaf 28/11
  • Krulpeterselie | Bussel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: bereidingstijd + 35 min. kooktijd

    1. Laat de oven voorverwarmen op th 6 – 180°C
    2. Fruit de fijngehakte sjalot en 1 geperst teentje knoflook 5 min op een zacht vuur, in een kookpot met wat boter. Bereid tegelijkertijd een hete bouillon met het water en de blokjes. Houd de bouillon warm.
    3. Doe de rijst in de kookpot, meng 1 min en voeg er 1 pollepel bouillon bij. Telkens als het vocht in de rijst getrokken is, voeg je opnieuw bouillon toe. Reken op ongeveer 20 min kooktijd op een heel zacht vuurtje.
    4. Leg tezelfdertijd de kabeljauwfilets in een geoliede ovenschaal. Kruid de filets en besprenkel ze met olijfolie. Meng het paneermeel, een geperst teentje knoflook, de fijngesnipperde peterselie, de fijngeraspte limoenschil, zout, peper en 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk de kabeljauwfilets rijkelijk met dit mengsel en zet ze 15 min in de oven.
    5. Doe de spinazieblaadjes in een pot kokend water en laat ze na 1 min uitlekken. Mix de blaadjes fijn en voeg ze bij de risotto. Doe er ook de rest van de boter en de parmezaan bij. Laat 30 sec rusten en meng. Breng op smaak.
    6. Dien onmiddellijk op met de kabeljauw.

    Kooktip

    Was en droog de limoen grondig voor het raspen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 505; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 11,7; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 727,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -05:48
      B
    • Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    +/- 330 gr
    +/-20,99€/kg
    +/-€6,93
    Afhaling vanaf 28/11
  • Krulpeterselie | Bussel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70