Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKaaskroketten met truffel
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
  • Kaaskroketten met truffel

Kaaskroketten met truffel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Party,Kerst
Aperitief
Kaaskroketten met truffel

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 130 g gemalen gruyère
  • 3,3 dl melk
  • 200 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 65 g boter
  • peper en zout
  • een frituurbad
  • 15 g carpaccio van zomertruffels Taste Of Inspirations

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 5 min. kooktijd + 8u koeltijd

  1. Laat de boter in een stoofpan smelten, bestuif met 100 g bloem en meng 2 min op een zacht vuurtje. Giet er geleidelijk aan en al roerend met de garde, de melk bij. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min op een zacht vuurtje inkoken. Kruid met zout en peper.
  2. Haal de pan van het vuur, voeg de kaas toe en meng goed. Voeg dan de fijngesnipperde truffelcarpaccio toe, met wat olie uit het potje. Voeg de eidooier toe. Meng grondig. Breng verder op smaak. Bekleed een grote rechthoekige schaal met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Dek af en zet minsinten 6 u in de koelkast.
  3. Vorm balletjes en haal ze door de bloem, vervolgens door de opgeklopte en gekruide eieren en, ten slotte, door het paneermeel. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
  4. Dompel de kroketjes in kleine hoeveelheden in de hete frituurolie (180°C) tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak pas een nieuwe reeks kroketjes wanneer de olie weer een temperatuur van 180°C heeft bereikt.
  5. Serveer bij het aperitief. Ook super lekker als voorgerecht, met een slaatje.

Kooktip

Maak de kroketten liefst een dag op voorhand klaar, zo zijn ze goed stevig wanneer je ze in de olie dompelt en zullen ze niet openbarsten.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Party,Kerst
Aperitief
  • 00:00
    -01:00
  • Kaaskroketten met truffel