Recept zoekresultatenJonge patrijsfilets met kriek
Delhaize logo
  • Jonge patrijsfilets met kriekA

Jonge patrijsfilets met kriek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Jonge patrijsfilets met kriekA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g jonge patrijsfilets
  • 37,5 cl oude kriek Oud Beersel
  • 6 jeneverbessen
  • 225 g kersenconfituur
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 noot boter
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Jeneverbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012210000
  • Confituur | Kersen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005060900087740000
  • Rozemarijn
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • S1985082000096570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Braad de jonge patrijsfilets op zacht vuur aan beide zijden goudbruin aan in een pan met gesmolten boter. Doe er zout en peper op.
    2. Giet ondertussen de kriek, de confituur, de rozemarijn en de jeneverbessen in een steelpan. Laat op matig vuur smelten en kook vervolgens op fel vuur 1/3 in. Neem de rozemarijn en de jeneverbessen eruit, doe er express bindmiddel bij en laat zachtjes sudderen.
    3. Giet de saus over de patrijsfilets, schraap de bakrestjes goed los en kruid af. Dien heel warm op met knolselderpuree.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 671; energie (kCal): 159; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 18,4; suikers (g): 10,1; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 566,04
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Jonge patrijsfilets met kriekA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Jeneverbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012210000
  • Confituur | Kersen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005060900087740000
  • Rozemarijn
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • S1985082000096570000