Recept zoekresultatenJakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettes
Delhaize logo
 • Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettesA

Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Valentijnsdag
Lunch
Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 6 niet al te dikke, verse Jakobsvruchten
 • 2 el citroensap
 • 250 g bio courgettes
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 3 sneden ontbijtspek
 • peper
 • 2 eetlepels parmezaanschilfers

Begin met koken

 1. Snij de ongeschilde courgette in heel kleine blokjes en doe in een kleine kom. Overgiet met het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout, dek af en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.
 2. Snij de sneetjes spek in 2 en wikkel ze rond de Jakobsnoten. Steek deze per twee op houten prikkers en smeer in met olijfolie.
 3. Verwarm een antikleefpan, zonder vetstof, op een hoog vuur. Bak er, wanneer de pan warm is, de brochettes in: 2 min. per kant, vervolgens 2 x 30 sec. op de spekkanten. Kruid met peper, maar niet met zout.
 4. Schik de courgettes met een dresseerring op de borden en leg er de brochettes op. Werk af met enkele schilfers Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.

Kooktip

Bak de brochettes in een pannenkoekenpan: door de lage rand zal het vlees van de Jakobsvruchten de bodem raken. Dit is niet zo in een klassieke pan: hierin rusten de uiteinden van de prikkers op de hoge rand.

Variant:
Je kan de brochettes bestrooien en versieren met wat verse rozemarijn.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 617; energie (kCal): 149; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 171,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettesA