Recept zoekresultatenItaliaanse everzwijnragout
Delhaize logo
  • Italiaanse everzwijnragoutA

Italiaanse everzwijnragout

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Party
Hoofdgerecht
Italiaanse everzwijnragoutA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1,5 kg everzwijnragout
  • 500 g tomaten
  • 3 rode paprikas
  • 2 rode uien
  • 1/2 fles rode wijn
  • 2,2 dl wildfond
  • 6 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 6 takjes tijm
  • peper en zout
  • 120 g pancetta carbonara
  • 1 kl ‘American Cajun’-kruiden Santa Maria
  • Santa Maria

Begin met koken

Bereidingstijd: 20min. + 4kooktijd

  1. Bak het vlees op een hoog vuur, in een grote stoofpot met 4 el olie. Kruid met peper en zout en bestuif met de cajunkruiden. Meng 1 min. en schep het vlees met een schuimspaan op een bord.
  2. Voeg 2 el olie toe in de stoofpot. Fruit de pancetta en de gehakte uien 2 min. Kruid met peper en zout. Voeg de tomaten in partjes toe, samen met de in grote stukken gesneden paprika’s, het vlees, de wijn, de wildfond, 3 takjes tijm en de laurier. Zet het deksel op de pot en laat 1 u sudderen. Laat nog 45 min. verder sudderen zonder deksel of tot het everzwijn mals is.
  3. Dien heel warm op, afgewerkt met tijm, en serveer er verse pasta bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 485; energie (kCal): 116; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 14; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 666,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Party
Hoofdgerecht
  • Italiaanse everzwijnragoutA