Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenInktvis met homemade peterselie-olie
Delhaize logo
  • Inktvis met homemade peterselie-olie

Inktvis met homemade peterselie-olie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Inktvis met homemade peterselie-olie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 180 g calamar
  • 2 stukken pulpo
  • 1 Spaanse rode peper
  • 10 g platte peterselie (voor de groene peterselie-olie)
  • 1 teentje knoflook (voor de groene peterselie-olie)
  • peper en zout (voor de groene peterselie-olie)
  • 2 dl olijfolie met citroen Taste of Inspirations (voor de groene peterselie-olie)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Inktvisarmen
    200 gr
    44,75 €/kg
    €8,95
  • Inktvis | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Begin met de homemade peterselie-olie. Pel de knoflook en snipper fijn. Pluk de blaadjes peterselie en mix ze samen met de knoflook en de olijfolie tot een fijne groene olie. Breng op smaak met peper en zout.
    2. Snijd de calamar overlangs in de helft en maak dan ruitvormige inkervingen in elk stuk inktvis. Wrijf ze daarna in met de groene olie.
    3. Snijd de pulpo overlangs in de helft en wrijf eveneens in met de groene olie.
    4. Snijd de Spaanse rode peper(s) in de helft. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snipper het vruchtvlees heel fijn.
    5. Zet een grillpan op het vuur en laat die heel heet worden. Gril dan de calamar en de pulpo kort langs beide kanten. Zo blijven ze lekker sappig. Werk af met de fijngesnipperde rode peper(s) en serveer meteen.

    Kooktip

    Goed om te weten: je kan de resterende peterselie-olie gemakkelijk een week bewaren in de koelkast. Werk er je soep, vis- of vleesgerechten mee af. De felgroene kleur zorgt voor net dat ietsje meer!

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Inktvis met homemade peterselie-olie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Inktvisarmen
    200 gr
    44,75 €/kg
    €8,95
  • Inktvis | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29