Indische quiche met kip en juliennegroenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Andere
Buiten eten,Picknick,Student,Terug naar school,Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 50 g rozijnen
- 250 g natuuryoghurt
- verse fijngesneden koriander
- 1 plak kruimeldeeg
- peper
- 3 eetlepels arachideolie
- 350 g kippengehakt
- 500 g juliennegroenten "365"
- 2 koffielepels kerriepoeder
- 3 eieren
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021011800496290000
F2010020200104600000
F2021022400077540000
F2012031300134000000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Doe de rozijnen in een kom en bedek ze met warm water.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Fruit de groenten in 2 eetlepels olie in een sauteerpan gedurende 2 min. Voeg 1 koffielepel kerriepoeder toe, zet een deksel op de pan en laat 10 min. stoven op zacht vuur.
- Bak, ondertussen, het gehakt in 1 eetlepel olie in een grote braadpan op een vrij hoog vuur. Roer het los met een spatel, voeg 1 koffielepel kerriepoeder toe, meng en neem van het vuur.
- Klop de eieren los in een grote kom, voeg de yoghurt toe, de uitgelekte rozijnen, de koriander, peper en zout. Meng, voeg dan het gehakt toe en de groenten, breng op smaak met peper en zout.
- Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg en giet er de bereiding in. Bak 30 min. in de oven.
- Dien warm op met een slaatje met appel- of mangoblokjes.
Kooktip
Deze quiche is ook koud heel lekker, neem ze naar kantoor of wanneer je gaat picknicken.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 667; energie (kCal): 160; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 11; suikers (g): 5,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 639,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Andere
Buiten eten,Picknick,Student,Terug naar school,Vlees - minder dan 3€
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021011800496290000
F2010020200104600000
F2021022400077540000
F2012031300134000000
Laad nog 4 producten