Recept zoekresultatenIndische groentecurry met kruidenroom
Delhaize logo
A
Indische groentecurry met kruidenroomA

Indische groentecurry met kruidenroom

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 2 dl sojaroom
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 3 el kurkuma
  • 1 el mosterdzaad
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 4 el 'Indische kruiden' Santa Maria
  • 10 g verse munt
  • 20 g verse koriander
  • 6 cm gember
  • 3 dl kokosmelk
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 200 g blonde biolinzen
  • 1 zakje mango en kokos Superfood
  • 80 g geroosterde cashewnoten
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 rode peper
  • 1 mango
  • 1 ui
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 300 g wortelen
  • 1/2 bloemkool
  • 200 g kerstomaten
  • 2 dl sojaroom
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 3 el kurkuma
  • 1 el mosterdzaad
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 4 el 'Indische kruiden' Santa Maria
  • 10 g verse munt
  • 20 g verse koriander
  • 6 cm gember
  • 3 dl kokosmelk
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 200 g blonde biolinzen

Begin met koken

: 30 min + 30 min kooktijd
1
Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Houd de kerstomaatjes en de spinazieblaadjes opzij en maak de rest van de groenten schoon, snijd in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water zodat het gaarproces meteen stopt.
3
Zet een wok op het vuur met de Indische kruiden, de mosterdzaadjes, de komijn en het korianderpoeder.
4
Pel de ui, snijd in fijne plakjes en rasp de gember. Voeg de ui bij de kruiden, samen met 2 el olijfolie, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap, de geraspte gember en de suiker. Laat ± 10 min sudderen.
5
Giet de linzen af en meng samen met de kurkuma onder de curry. Breng verder op smaak met peper en zout.
6
Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, hak de helft ervan fijn en meng onder de sojaroom. Kruid met peper en zout.
7
Voeg de geblancheerde groenten en 50 g gegrilde cashewnoten bij de curry zodat ze opwarmen. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Werk de curry af met de blokjes mango, de gehalveerde kerstomaatjes, de spinazieblaadjes, de rest van de groene kruiden en de fijngesnipperde rode peper.
8
Serveer er de kruiden-sojaroom, de gedroogde mango en kokos en de rest van de cashewnoten bij.
1
Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Houd de kerstomaatjes en de spinazieblaadjes opzij en maak de rest van de groenten schoon, snijd in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water zodat het gaarproces meteen stopt.
3
Zet een wok op het vuur met de Indische kruiden, de mosterdzaadjes, de komijn en het korianderpoeder.
4
Pel de ui, snijd in fijne plakjes en rasp de gember. Voeg de ui bij de kruiden, samen met 2 el olijfolie, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap, de geraspte gember en de suiker. Laat ± 10 min sudderen.
5
Giet de linzen af en meng samen met de kurkuma onder de curry. Breng verder op smaak met peper en zout.
6
Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, hak de helft ervan fijn en meng onder de sojaroom. Kruid met peper en zout.
7
Voeg de geblancheerde groenten en 50 g gegrilde cashewnoten bij de curry zodat ze opwarmen. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Werk de curry af met de blokjes mango, de gehalveerde kerstomaatjes, de spinazieblaadjes, de rest van de groene kruiden en de fijngesnipperde rode peper.
8
Serveer er de kruiden-sojaroom, de gedroogde mango en kokos en de rest van de cashewnoten bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 627,32
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 627,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Indiaas
Vegan
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Soja topping

Delhaize

Soja topping

250 gr

€1,99

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Kokosnotenmelk

Suzi Wan

Kokosnotenmelk

33 cl

€4,59

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Groene linzen | Bio | Eco

Delhaize

Groene linzen | Bio | Eco

210 gr

Bio

€2,09

Mango

Delhaize

Mango

1 st

€2,49

Cashewnoten | Gezouten

Delhaize

Cashewnoten | Gezouten

175 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Tomatenpulp | Basilicum

Delhaize

Tomatenpulp | Basilicum

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€34,50