Recept zoekresultatenIndische groentecurry met kruidenroom
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
    A
  • Indische groentecurry met kruidenroom

Indische groentecurry met kruidenroom

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig,Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Indische groentecurry met kruidenroomA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 dl sojaroom
  • peper en zout
  • 1 zakje mango en kokos Superfood
  • 80 g geroosterde cashewnoten
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 rode peper
  • 1 mango
  • 1 ui
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 300 g wortelen
  • 1/2 bloemkool
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g blonde biolinzen
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ruwe rietsuiker
  • 3 el kurkuma
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 4 eetlepels korianderpoeder
  • 4 eetlepels 'Indische kruiden' Santa Maria
  • 10 g verse munt
  • 20 g verse koriander
  • 6 cm gember

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Datterino
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    8,73 €/kg
    €3,49
    F2006101900323700000
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,89 €/st
    €1,89
    F2009042400306330000
  • Jonge spinazieblaadjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    F2014100600351700000
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,18 €/kg
    €1,09
    F2013111900302710000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 30 min kooktijd

    1. Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
    2. Houd de kerstomaatjes en de spinazieblaadjes opzij en maak de rest van de groenten schoon, snijd in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water zodat het gaarproces meteen stopt.
    3. Zet een wok op het vuur met de Indische kruiden, de mosterdzaadjes, de komijn en het korianderpoeder.
    4. Pel de ui, snijd in fijne plakjes en rasp de gember. Voeg de ui bij de kruiden, samen met 2 el olijfolie, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap, de geraspte gember en de suiker. Laat ± 10 min sudderen.
    5. Giet de linzen af en meng samen met de kurkuma onder de curry. Breng verder op smaak met peper en zout.
    6. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, hak de helft ervan fijn en meng onder de sojaroom. Kruid met peper en zout.
    7. Voeg de geblancheerde groenten en 50 g gegrilde cashewnoten bij de curry zodat ze opwarmen. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Werk de curry af met de blokjes mango, de gehalveerde kerstomaatjes, de spinazieblaadjes, de rest van de groene kruiden en de fijngesnipperde rode peper.
    8. Serveer er de kruiden-sojaroom, de gedroogde mango en kokos en de rest van de cashewnoten bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 627,32
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Vegetarisch
    Overig,Veggie - minder dan 3€
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      00:00
      A
    • Indische groentecurry met kruidenroom

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Datterino
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    8,73 €/kg
    €3,49
    F2006101900323700000
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,89 €/st
    €1,89
    F2009042400306330000
  • Jonge spinazieblaadjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    F2014100600351700000
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,18 €/kg
    €1,09
    F2013111900302710000