Recept zoekresultatenIn kruiden gemarineerde ananas, karamel met gezouten boter, Tahiti-vanille-ijs
Delhaize logo
  • In kruiden gemarineerde ananas, karamel met gezouten boter, Tahiti-vanille-ijs

In kruiden gemarineerde ananas, karamel met gezouten boter, Tahiti-vanille-ijs

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kerst,Valentijnsdag
Dessert
In kruiden gemarineerde ananas, karamel met gezouten boter, Tahiti-vanille-ijs

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 g zwarte peper
  • 6 cl melk (voor karamel met gezouten boter)
  • 1 vanillestokje
  • 185 g fijne suiker
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 5 g steranijspoeder
  • 5 g kardemompoeder
  • 5 g witte peper
  • 1 gepelde en in gelijke blokjes versneden ananas
  • muntblaadjes
  • 50 dl water
  • 75 g fijne suiker (voor karamel met gezouten boter)
  • 1/2 l vanille-ijs
  • 125 g verse room (voor karamel met gezouten boter)
  • 50 g gezouten boter (voor karamel met gezouten boter)
  • 1 snuifje fleur de sel (voor karamel met gezouten boter)

Begin met koken

  1. Doe water in een kookpot en doe er suiker, de vanille en alle kruiden bij. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Zeef en doe het water opnieuw in de kookpot. Voeg er de ananasblokjes bij en laat 10 min koken. Laat trekken tot alles volledig afgekoeld is.
  2. Laat de boter smelten en voeg er suiker bij om goudkleurige karamel te maken. Blus met room en voeg een snuifje fleur de sel toe. Laat afkoelen alvorens de melk toe te voegen.
  3. Leg de ananasblokjes op diepe borden, voeg er enkele bolletjes vanille-ijs aan toe en giet er de gekoelde karamel met boter over. Versier met enkele takjes munt.

Kooktip

Om een ananas schoon te maken, verwijder je eerst de uiteinden en dan de schil. Om de bruine, harde puntjes makkelijk weg te halen, snijd je ze diagonaal doormidden, waarna je ze een voor een kunt verwijderen.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kerst,Valentijnsdag
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • In kruiden gemarineerde ananas, karamel met gezouten boter, Tahiti-vanille-ijs