Recept zoekresultatenIn de pan gebakken pangasius en gremolata met amandelen
Delhaize logo
  • In de pan gebakken pangasius en gremolata met amandelen

In de pan gebakken pangasius en gremolata met amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Moederdag
Hoofdgerecht
In de pan gebakken pangasius en gremolata met amandelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bio citroenen
  • 2 el bloem
  • boter
  • 25 g amandelschilfers
  • 1 teentje knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 600 g pangasiusfilets
  • peper
  • 6 takjes platte peterselie

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Amandelen | Schilfers

Vahiné

Amandelen | Schilfers

125 gr

€6,75

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Pangasiusfilet | Nature | EP MAP

Delhaize

Pangasiusfilet | Nature | EP MAP

700 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€10,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Totaal:
€22,92

Begin met koken

  1. Rooster de geschaafde amandelen zonder vetstof in een pan met antikleefbodem. Doe ze in een diep bord en voeg de fijngehakte peterseliebladeren toe, de schil van 1 citroen (geraspt met een zesteur met fijne gaatjes) en eventueel het geperste knoflookteentje. Meng goed.
  2. Snijd de pangasiusfilets in stukken, kruid ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Schud er het teveel aan bloem af.
  3. Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan en leg er de visstukken in. Bak ze goudbruin aan beide kanten. Bestrooi met de gremolata en serveer meteen met citroenpartjes.

Kooktip

Een deel van de citroenschil kan je vervangen door sinaasappelschil.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
  • In de pan gebakken pangasius en gremolata met amandelen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Amandelen | Schilfers

Vahiné

Amandelen | Schilfers

125 gr

€6,75

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Pangasiusfilet | Nature | EP MAP

Delhaize

Pangasiusfilet | Nature | EP MAP

700 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€10,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Totaal:
€22,92