Recept zoekresultatenIn de oven geroosterde wintergroenten
Delhaize logo
  • In de oven geroosterde wintergroentenA

In de oven geroosterde wintergroenten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegetarisch
Overig
Bijgerechten
In de oven geroosterde wintergroentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 zoete aardappelen
  • 250 g wortelen
  • 2 afgestreken eetlepels tijm
  • 2 rode uien
  • 1 bussel raapjes
  • peper
  • 3 pastinaken
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 250 g knolselder (nettogewicht, geschild)
  • 8 teentjes knoflook
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. bakken

  1. Verwarm de oven voor op th 6 – 180°C.
  2. Schil en snij alle groenten, behalve de lookteentjes die heel en ongepeld blijven, in partjes of staafjes.
  3. Doe ze in een grote kom en voeg de olie toe, de tijm, peper en zout. Meng zorgvuldig.
  4. Bedek de ovenplaat met bakpapier. Verdeel er de groenten over in één enkele laag. Laat ze 25 à 30 minuten bakken, meng ze halverwege de baktijd goed door elkaar.
  5. Serveer als bijgerecht.

Kooktip

  • Aan tafel: dit recept past perfect bij eendenfilet, lamsgebraad, rundsvlees, varkensvlees, kalfsvlees of gevogelte.
  • Goed om weten: dnij de groenten in stukjes van min of meer gelijke grootte. Als u kiest voor dikke stukken, zal de kooktijd langer zijn.

 

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 363; energie (kCal): 87; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 4,8; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 624,31
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Bijgerechten
  • In de oven geroosterde wintergroentenA