Recept zoekresultatenIn de oven gebakken toasten met bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • In de oven gebakken toasten met bospaddenstoelenA

In de oven gebakken toasten met bospaddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Student,Terug naar school
Lunch
In de oven gebakken toasten met bospaddenstoelenA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 250 g gemengde bospaddenstoelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 sneden dikke sneden houthakkersbrood (of 3 sneden boerenbrood in 2 gesneden)
  • 100 g ricotta
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 ei
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Brood | Volkoren
    600 gr
    4,32 €/kg
    €2,59
  • Ricotta
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fijngesneden bieslook
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
    2. Borstel de paddenstoelen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof. Bak ze op vrij hoog vuur in de olie in een braadpan tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
    3. Rooster ondertussen de sneden brood.
    4. Meng de ricotta, de bieslook en het ei, voeg dan de champigons toe. Breng op smaak met peper en zout. Schik op de sneden brood en laat de toasten in 5 min. lichtbruin bakken in de oven.
    5. Rooster ondertussen de sneden brood.

    Kooktip

    Je kan de toasten, voor je ze in de oven zet, met geraspte parmezaan bestrooien.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 620; energie (kCal): 148; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 15,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 152,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Student,Terug naar school
    Diner
    Herfst
    Lunch
    • In de oven gebakken toasten met bospaddenstoelenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Brood | Volkoren
    600 gr
    4,32 €/kg
    €2,59
  • Ricotta
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fijngesneden bieslook
    Dit product is niet meer beschikbaar