Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenIn de oven gebakken ribbetjes
Delhaize logo
  • In de oven gebakken ribbetjesA

In de oven gebakken ribbetjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
In de oven gebakken ribbetjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • Zwarte peper
  • 5 el sojasaus
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepels witte vermout
  • 3 eetlepels witte azijn
  • 4 el honing
  • 3 eetlepels hoi-sinsaus
  • 2 l koud water
  • 1,5 kg varkensribbetjes
  • lente-uitjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Azijn | Wit
    25 cl
    16,76 €/l
    €4,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd + 35 min. kooktijd

    1. Leg de ribbetjes in een kookpot, bedek met het koud water en voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe. Zet een deksel op de pot, breng aan de kook en reken dan 15 min. kooktijd op zacht vuur. Giet af en laat even afkoelen.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Meng de hoisinsaus in een kommetje met de honing, de azijn, de sojasaus, de vermout, de geperste knoflook en peper.
    4. Bedek de ovenplaat eerst met aluminiumfolie en vervolgens met bakpapier. Leg er de ribbetjes op, bestrijk ze aan beide kanten met de saus en bak ze 15 à 20 min. Draai ze halverwege de baktijd om en bestrijk ze opnieuw met de saus.
    5. Bestrooi met fijngesnipperde uitjes en serveer met rijst en gebakken groenten.

    Kooktip

    Je kan pimentpoeder aan de marinade toevoegen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 239; energie (kCal): 57; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 2,5; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 432,17
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Chinees
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • In de oven gebakken ribbetjesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Azijn | Wit
    25 cl
    16,76 €/l
    €4,19