• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

In de oven gebakken kippenbouten met oregano en salade op Caesar-wijze

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 4 kippenbouten
  • 1 koffielepel Worcestershiresaus
  • 6 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie met look
  • 4 slakropjes little gem
  • 200 g kerstomaten
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 5 eetlepels geraspte parmezaan
  • 1 zakje broodkorstjes natuur
  • 1 koffielepel ansjovispasta
  • zout
Bereiding

Bereidingstijd: 50 min

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Leg de kippenbouten in een met bakpapier beklede ovenschaal. Meng 2 eetlepels citroensap met de olijfolie met look en de oregano. Bestrijk de kippenbouten helemaal met deze bereiding en kruid ze met peper en zout. Bak ze, met de velkant naar onder, gedurende 30 minuten in de oven.
  3. Draai de kippenbouten om en laat ze nog 15 minuten verder bakken.
  4. Roer intussen de ansjosvispasta los in 4 eetlepels citroensap, voeg dan de olijfolie toe, de room, de Engelse saus en de parmezaan. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de slakropjes in 4 en de kerstomaten in 2. Schik ze op een serveerschaal en bestrooi met de broodkorstjes.
  6. Dien de kip op met de salade, serveer de saus apart. Lekker met brood of aardappelen in de schil.

Kooktip

Dien op met een aardappel in de schil.

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst