Recept zoekresultatenIn de oven gebakken kippenbouten met oregano en salade op Caesar-wijze
Delhaize logo
  • In de oven gebakken kippenbouten met oregano en salade op Caesar-wijzeA

In de oven gebakken kippenbouten met oregano en salade op Caesar-wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
In de oven gebakken kippenbouten met oregano en salade op Caesar-wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kippenbouten
  • 1 kl Worcestershiresaus
  • 6 el citroensap
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie met look
  • 4 slakropjes little gem
  • 200 g kerstomaten
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 5 eetlepels geraspte parmezaan
  • 1 zakje broodkorstjes natuur
  • 1 koffielepel ansjovispasta
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Leg de kippenbouten in een met bakpapier beklede ovenschaal. Meng 2 eetlepels citroensap met de olijfolie met look en de oregano. Bestrijk de kippenbouten helemaal met deze bereiding en kruid ze met peper en zout. Bak ze, met de velkant naar onder, gedurende 30 minuten in de oven.
  3. Draai de kippenbouten om en laat ze nog 15 minuten verder bakken.
  4. Roer intussen de ansjosvispasta los in 4 eetlepels citroensap, voeg dan de olijfolie toe, de room, de Engelse saus en de parmezaan. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de slakropjes in 4 en de kerstomaten in 2. Schik ze op een serveerschaal en bestrooi met de broodkorstjes.
  6. Dien de kip op met de salade, serveer de saus apart. Lekker met brood of aardappelen in de schil.

Kooktip

Dien op met een aardappel in de schil.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 668; energie (kCal): 161; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 745,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • In de oven gebakken kippenbouten met oregano en salade op Caesar-wijzeA