Recept zoekresultatenIjssandwiches met mascarpone, karamel en pecannoten
Delhaize logo
  • Ijssandwiches met mascarpone, karamel en pecannotenD

Ijssandwiches met mascarpone, karamel en pecannoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Ijssandwiches met mascarpone, karamel en pecannotenD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 50 g pecannoten (voor het mascarpone-ijs)
  • 250 g mascarpone (voor het mascarpone-ijs)
  • 2,5 dl volle melk (voor het mascarpone-ijs)
  • 150 g dulce de leche (voor het mascarpone-ijs)
  • 2 el amandelschilfers (voor de garnituur)
  • 2 el kokospoeder (voor de garnituur)
  • 2 el praliné Vahiné (voor de garnituur)
  • 5 cl room (voor de garnituur)
  • 100 g pure chocolade Callets Dessert (voor de garnituur)
  • 8 fijne wafels Jules Destrooper (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd : 20 min. (+ 8 u. vriestijd)

  1. Laat een luchtdichte pot in de diepvriezer afkoelen als je geen ijsmachine hebt. Meng de mascarpone en de helft van de dulce de leche met een garde. Voeg beetje bij beetje de melk toe en meng tot een homogene crème.
  2. Giet de crème in de gekoelde pot, sluit af en laat 2 u in de diepvriezer stollen. Mix met een staafmixer en let erop dat er geen bevroren stukjes aan de wanden blijven plakken. Herhaal dit nog 2 keer, om de 2 u (of gebruik een ijsmachine, dan ben je na 30 min. klaar).
  3. Voeg de rest van de dulce de leche en de pecannoten toe en meng kort tot gemarmerd ijs. Zet nog 2 u in de diepvriezer.
  4. Gril de amandelschilfers en het kokospoeder om beurt lichtjes in een braadpan. Smelt de chocolade met de room op een zacht vuurtje. Dompel er 1 kant van de wafels in en bestrooi met amandelschilfers, kokospoeder of praliné. Laat volledig opstijven.
  5. Maak telkens een ijssandwich met 2 wafels en ijs. Zet ze terug in de diepvriezer of smul meteen!

Tip: Heerlijk vanille-ijs maken kan ook heel eenvoudig: vervang de dulce de leche door 80 g ultrafijne suiker en voeg het merg van ½ vanillestokje toe aan het basisrecept. Een topper met rode vruchten!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1382; energie (kCal): 333; vetten (g): 26,9; verzadigde vetten (g): 14,8; koolhydraten (g): 17,2; suikers (g): 15,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 336,33
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
  • Ijssandwiches met mascarpone, karamel en pecannotenD