Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenIjs met speculaasstukjes en amandelslagroom
Delhaize logo
  • Ijs met speculaasstukjes en amandelslagroomC

Ijs met speculaasstukjes en amandelslagroom

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Ijs met speculaasstukjes en amandelslagroomC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 pot gezouten karamelijs low sugar (500 ml)
  • 2 dl volle room
  • 4 ijsbiscuits in coupevorm of 8 ijshoorntjes
  • 4 speculaas
  • 1 el fijne suiker
  • 1 koffielepel amandelaroma voor gebak

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

  1. Klop de room stijf met de kristalsuiker. Voeg het amandelaroma toe en giet in een spuitzak.
  2. Stamp de speculaasjes fijn.
  3. Schep bolletjes ijs in de coupes of op de hoorntjes. Spuit er wat slagroom op, bestrooi met speculaasstukjes en … smullen maar!

Tip: De room laat zich gemakkelijker stijfkloppen als de kom en de gardes koud zijn: zet ze 30 min. op voorhand in de koelkast.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
  • Ijs met speculaasstukjes en amandelslagroomC