Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 Ierse lendebiefstukken
- 500 g wortelen
- 1 klein ei
- 50 g bloem
- 40 g boter
- 30 cl runderbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020083100067260000
F2010020200105000000
Reeds in je keuken
S2016020403625030000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. bereidings- + baktijd
- Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
- Schil en rasp de wortelen grof en vermeng ze met de geklutste eieren, de bloem, peper en zout.
- Verwarm een beetje olie in een grote pan met antikleeflaag. Leg er kleine hoopjes van het wortelmengsel in, druk ze plat en bak ze aan beide kanten goudgeel.
- Verhit ondertussen de helft van de boter in een pan en schroei de biefstukken aan beide kanten dicht op hoog vuur. Verlaag het vuur, kruid met peper en zout en laat verder bakken naar eigen smaak. Leg het vlees op een warm bord en dek af.
- Doe de resterende boter in de pan, bestrooi met de bloem en roer 30 sec. Voeg dan de bouillon toe, roer de bakresten goed los en laat 2 min. sudderen.
- Serveer per persoon een halve lendenbiefstuk met de saus, de wortelkoekjes en gebakken aardappelen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 370,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Iers
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020083100067260000
F2010020200105000000
Reeds in je keuken
S2016020403625030000
Laad nog 3 producten