Recept zoekresultatenIerse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus
Delhaize logo
  • Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysausA

Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 750 g côte à l'os
  • 1/2 groene kool
  • 10 g verse rozemarijn
  • 2 eetlepels gezouten boter
  • 5 cl olijfolie
  • 15 cl room 20% V.G.
  • 3 eetlepels zachte mosterd
  • 5 cl Ierse whiskey
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tussenrib met been
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014082700540940000
  • Groene kool | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100900323900000
  • Rozemarijn
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Boter | Gezouten
    250 gr
    13,96 €/kg
    €3,49
    F1981081800104500000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min

    1. Zet een grote pan op het vuur en laat heet worden. Voeg de rozemarijn, een lepel boter en de olijfolie toe en schroei het vlees erin dicht gedurende 5 min. Draai het vlees om en kruid de gebakken kant met peper en zout. Herhaal voor de andere kant. Laat het vlees na het bakken enkele minuten onder een vel aluminiumfolie rusten alvorens aan te snijden. Zo blijven de sappen mooi bewaard.
    2. Snijd de koolbladeren in lange repen. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en bak de kool even op. Kruid met peper en zout.
    3. Bereid ondertussen de saus. Zet een pannetje op het vuur met de mosterd, de room en de whiskey en klop tot je een homogene saus krijgt. Kruid met peper en zout.
    4. Snijd het vlees in porties en serveer er de groene kool en de whiskeysaus bij.

    Kooktip

    Ook lekker met aardappelpuree erbij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 648; energie (kCal): 156; vetten (g): 11,1; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 633,52
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Iers
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tussenrib met been
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014082700540940000
  • Groene kool | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100900323900000
  • Rozemarijn
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Boter | Gezouten
    250 gr
    13,96 €/kg
    €3,49
    F1981081800104500000