Recept zoekresultatenIce cream sandwiches met pistache en veenbessen
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:21
    D
  • Ice cream sandwiches met pistache en veenbessen

Ice cream sandwiches met pistache en veenbessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Ice cream sandwiches met pistache en veenbessenD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 100 g ongepelde pistachenoten
  • 2 dl pistacheijs
  • 100 g Bretonse galetten Taste of Inspirations‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

  1. Haal de pistachenoten uit hun schelp en hak ze fijn. ‬‬‬‭Hak ook de gedroogde veenbessen fijn en verdeel ze ‬‬‬‭samen over een bord.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  2. Leg 12 koekjes klaar. Verdeel het ijs in 6 porties. ‬‬‬‭Smeer telkens een portie ijs tussen 2 koekjes en duw ‬‬‬‭ze een beetje aan zodat ze gelijk zijn van vorm.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  3. Rol de zijkant van deze ice cream sandwiches in de ‬‬‬‭fijngehakte pistachenoten en gedroogde veenbessen ‬‬‬‭en dien meteen op.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Kooktip

Kies voor ongepelde pistachenoten: die zijn lichtjes gezouten, wat een speciale toets geeft aan je ijsje.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1515; energie (kCal): 363; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 8,5; koolhydraten (g): 36,6; suikers (g): 24,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 272,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Dessert
Andere
Dessert
  • 00:00
    -00:21
    D
  • Ice cream sandwiches met pistache en veenbessen