Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om sommige producten van het merk « Häagen-Dazs » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenIJstaart met brownies en witte chocolade
Delhaize logo
  • IJstaart met brownies en witte chocolade

IJstaart met brownies en witte chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Communie,Terug naar school
Dessert
IJstaart met brownies en witte chocolade

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g brownies
  • cacaopoeder
  • frambozen of rode bessen voor de versiering
  • 1 pakje frambozencoulis
  • 60 cl slagroom
  • 300 g witte chocolade

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Brownies | Chocolade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1999121300050480000
  • Cacao | Poeder
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    250 gr
    26,36 €/kg
    €6,59
    S2010100500073390000
  • Rode Bessen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    375 gr
    13,31 €/kg
    €4,99
    F2011060100326830000
  • Frambozencoulis
    24 cl
    11,21 €/l
    €2,69
    S2014031900099070000
  • Begin met koken

    1. Bekleed een taartvorm (22 cm diameter, liefst een springvorm) met vershoudfolie. Snij de brownies in stukjes en leg ze op de bodem van de vorm. Druk goed aan.
    2. Hak de chocolade fijn. Breng 15 cl room aan de kook. Neem van het vuur en doe er de chocolade bij. Laat 1 min. staan, meng dan met de garde. Giet in een grote kom. Klop 45 cl room stijf (het gaat gemakkelijker in een koude kom) en doe er de gesmolten chocolade bij. Meng goed.
    3. Giet in de taartvorm, strijk de bovenkant glad, dek af en plaats enkele uren in de diepvriezer.
    4. Neem de ijstaart uit de vorm, bestrooi met cacaopoeder en versier met frambozen of rode bessen. Dien meteen op en geef er frambozencoulis bij.

    Kooktip

    Wanneer de ijstaart heel hard is, kan je ze 30 min. in de koelkast zetten. Zo wordt ze zacht zonder te smelten.

     

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Communie,Terug naar school
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • IJstaart met brownies en witte chocolade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Brownies | Chocolade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1999121300050480000
  • Cacao | Poeder
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    250 gr
    26,36 €/kg
    €6,59
    S2010100500073390000
  • Rode Bessen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    375 gr
    13,31 €/kg
    €4,99
    F2011060100326830000
  • Frambozencoulis
    24 cl
    11,21 €/l
    €2,69
    S2014031900099070000