Recept zoekresultatenIJs met gebrande honing en gegrilde sesamzaden
Delhaize logo
 • IJs met gebrande honing en gegrilde sesamzadenD

IJs met gebrande honing en gegrilde sesamzaden

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Dessert
IJs met gebrande honing en gegrilde sesamzadenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 80 g honing
 • 2 eieren
 • 40 g suiker
 • 3 soeplepels gegrilde sesamzaden
 • zout
 • 30 cl vloeibare room

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 1 nacht diepvriezen

 1. Scheid de eiwitten van de eigelen. Klop het eigeel op met de suiker tot de mengeling wit wordt.
 2. Giet de honing in een pan en warm op een middelhoog vuur totdat hij een mousse vormt en karamelliseert. Haal van het vuur en voeg zachtjes de room toe. Brand op een zacht vuur en bak 3 min. verder. Giet op de eigelen en de suiker, en meng. Giet opnieuw in een kookpan op een zacht vuur en roer totdat de room de lepel bedekt. Haal door de zeef, dek af en laat afkoelen.
 3. Klop de eiwitten stijf tot sneeuw met een snuifje zout en voeg er 2 soeplepels aan toe met de honingroom. Meng voorzichtig. Voeg de overige eiwitten toe, alsook 2 soeplepels sesamzaad, en meng.
 4. Giet in een rechthoekige kom voor in de diepvriezer. Bestrooi met de rest van de sesamzaden en laat een nacht in de diepvriezer.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1330; energie (kCal): 320; vetten (g): 24,4; verzadigde vetten (g): 12,5; koolhydraten (g): 20,6; suikers (g): 20,2; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 445,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • IJs met gebrande honing en gegrilde sesamzadenD