Recept zoekresultatenHünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree
Delhaize logo
  • Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree
    A

Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Pasen
Hoofdgerecht
Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepureeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 aubergines
  • 500 g lamsbout in sneetjes
  • 2 grote tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 2 el bloem
  • 20 cl melk
  • 40 g schapenkaas (type feta)
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • 20 cl gevogeltebouillon
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

Delhaize

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

1 st

€1,39

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

Dodoni

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

150 gr

€2,69

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,85

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Reeds in je keuken

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€60,96

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min

  1. Snijd de aubergines op vier plaatsen in de lengte. Laat ze grillen in de oven en keer ze af en toe om. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  2. Schil de ui en de look, hak ze fijn. Verwijder de steel van de paprika's en snijd ze doormidden in de lengte. Verwijder de pitten en snijd in grote blokjes. Snijd het vlees in grote stukken en voeg zout toe. Dompel de tomaten 2 min in een kom kokend water om ze beter te kunnen pellen, snijd ze daarna in tweeën, verwijder de pitten en snijd het vlees in blokjes.
  3. Warm 2/3 van de olijfolie op in een kookpan en laat er de stukken vlees in bruinen op een hoog vuur. Roer in de pan. Neem het vlees uit de pan en laat de mengeling van ui en look 5 min sauteren in dezelfde pan. Voeg de paprika's toe en bak nog 8 min verder. Voeg het vlees, het tomatenconcentraat, de tomatenblokjes en bouillon toe. Voeg zout en peper toe, dek af en laat sudderen op een zacht vuur gedurende 25 min.
  4. Verwijder de steel van de aubergines en schil ze. Hak het vlees in grote stukken met een mes. Giet deze bereiding in een kookpan met de rest van de olijfolie. Wanneer de bereiding warm is, voeg de bloem toe en meng goed door de puree te pletten. Voeg de melk toe en meng. Voeg de kaas (in blokjes gesneden) toe. Kruid met peper en zout en meng.
  5. Op het bord: dresseer de auberginepuree op de borden. Maak een kuiltje in het midden en leg er de ragout in.

Kooktip

Het is belangrijk om de aubergines goed aan te bakken onder de grill van de oven om ze een bijzondere smaak te geven. Let erop geen kleine zwarte velletjes op het vlees te laten wanneer je ze schilt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 64; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 356,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 64; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 356,22
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Pasen
Diner
Hoofdgerecht
  • Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

Delhaize

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

1 st

€1,39

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

Dodoni

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

150 gr

€2,69

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,85

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Reeds in je keuken

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€60,96