Recept zoekresultatenHünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree
Delhaize logo
  • Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepureeA

Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepureeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 aubergines
  • Zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 20 cl gevogeltebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 soeplepel tomatenconcentraat
  • 40 g schapenkaas (type feta)
  • 20 cl melk
  • 2 soeplepels bloem
  • 2 rode paprika's
  • 2 grote tomaten
  • 500 g lamsbout in sneetjes
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 minuten

  1. Snij de aubergines op vier plaatsen in de lengte. Laat ze grillen in de oven en keer ze af en toe om. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  2. Schil de ui en de look, hak ze fijn. Verwijder de steel van de paprika's en snijd ze doormidden in de lengte. Verwijder de pitten en snij in grote blokjes. Snij het vlees in grote stukken en voeg zout toe. Dompel de tomaten 2 minuten in een kom kokend water om ze beter te kunnen pellen, snij ze daarna in tweeën, verwijder de pitten en snij het vlees in blokjes.
  3. Warm 2/3 van de olijfolie op in een kookpan en laat er de stukken vlees in bruinen op een hoog vuur. Roer in de pan. Neem het vlees uit de pan en laat de mengeling van ui en look 5 minuten sauteren in dezelfde pan. Voeg de paprika's toe en bak nog 8 minuten verder. Voeg het vlees, het tomatenconcentraat, de tomatenblokjes en bouillon toe. Voeg zout en peper toe, dek af en laat sudderen op een zacht vuur gedurende 25 minuten.
  4. Verwijder de steel van de aubergines en schil ze. Hak het vlees in grote stukken met een mes. Giet deze bereiding in een kookpan met de rest van de olijfolie. Wanneer de bereiding warm is, voeg de bloem toe en meng goed door de puree te pletten. Voeg de melk toe en meng. Voeg de kaas (in blokjes gesneden) toe. Kruid met peper en zout en meng.
  5. Op het bord: dresseer de auberginepuree op de borden. Maak een kuiltje in het midden en leg er de ragout in.

Kooktip

Het is belangrijk om de aubergines goed aan te bakken onder de grill van de oven om ze een bijzondere smaak te geven. Let erop geen kleine zwarte velletjes op het vlees te laten wanneer je ze schilt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 64; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 356,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepureeA