Delhaize logo
  • A
  • Hummus

Hummus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegan
Barbecue,Brunch
Bijgerechten
HummusA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 90 g sesamzaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • peper
  • koriander
  • platte peterselie
  • zacht paprikapoeder of chilipoeder
  • komijnpoeder (voor de afwerking)
  • 150 g kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

3 × 44 gr

€12,45

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Kikkererwten

Bonduelle

Kikkererwten

2 × 130 gr

€3,70

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€28,83

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 1 nacht rusttijd + 50 min gaartijd

  1. Doe de kikkererwten in een kom en zet ze onder met voldoende water. Laat ze een nacht weken.
  2. Giet ze de dag nadien af en kook ze gedurende 50 min in water.
  3. Pel de knoflook en snipper fijn.
  4. Giet de kikkererwten af en houd het kookvocht even apart. Mix ze tot een mooie gladde puree met de knoflook, het citroensap, de sesamzaadjes, de komijn, de chili, 1 ½ dl van het kookvocht, de olijfolie, peper en zout. Voeg, indien nodig, extra kookvocht toe.
  5. Verdeel de hummus over verschillende kommetjes. Besprenkel ‘m met olijfolie net voor het serveren en werk af naar keuze met verse koriander, platte peterselie en paprika-, chili- of komijnpoeder. Geef er pitabroodjes bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1010; energie (kCal): 243; vetten (g): 13,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 16,1; suikers (g): 2,1; vezels (g): 7,1; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 308,37
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1010; energie (kCal): 243; vetten (g): 13,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 16,1; suikers (g): 2,1; vezels (g): 7,1; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 308,37
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegan
Barbecue,Brunch
Overig
Bijgerechten
  • A
  • Hummus

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

3 × 44 gr

€12,45

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Kikkererwten

Bonduelle

Kikkererwten

2 × 130 gr

€3,70

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€28,83