Hummus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
1 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 90 g sesamzaadjes
- 1 el olijfolie
- 1/2 kl komijnpoeder
- peper
- koriander
- platte peterselie
- zacht paprikapoeder of chilipoeder
- komijnpoeder (voor de afwerking)
- 150 g kikkererwten
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Santa Maria
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
3 × 44 gr
€12,45
Santa Maria
Kruiden | Komijn
33 gr
€3,49
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
€3,29
Bonduelle
Kikkererwten
2 × 130 gr
€3,70
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Totaal:
€28,83
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 1 nacht rusttijd + 50 min gaartijd
- Doe de kikkererwten in een kom en zet ze onder met voldoende water. Laat ze een nacht weken.
- Giet ze de dag nadien af en kook ze gedurende 50 min in water.
- Pel de knoflook en snipper fijn.
- Giet de kikkererwten af en houd het kookvocht even apart. Mix ze tot een mooie gladde puree met de knoflook, het citroensap, de sesamzaadjes, de komijn, de chili, 1 ½ dl van het kookvocht, de olijfolie, peper en zout. Voeg, indien nodig, extra kookvocht toe.
- Verdeel de hummus over verschillende kommetjes. Besprenkel ‘m met olijfolie net voor het serveren en werk af naar keuze met verse koriander, platte peterselie en paprika-, chili- of komijnpoeder. Geef er pitabroodjes bij.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Santa Maria
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
3 × 44 gr
€12,45
Santa Maria
Kruiden | Komijn
33 gr
€3,49
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
€3,29
Bonduelle
Kikkererwten
2 × 130 gr
€3,70
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25