Recept zoekresultatenHuisje van Hans en Grietje
Delhaize logo
  • Huisje van Hans en Grietje

Huisje van Hans en Grietje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Eindejaar,Kids
Dessert
Huisje van Hans en Grietje

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 10 viervierdencakes natuur
  • 4 dozen petits-beurres
  • 4 dozen kattentongen
  • gommetjes of andere snoepjes (volgens eigen voorkeur)
  • 6 eiwitten
  • 750 g bloemsuiker
  • 1/2 citroen (het sap)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cake | 4/4
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    500 gr
    4,50 €/kg
    €2,25
    S2000102300050580000
  • Petit Beurre | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89
    S2001121100053630000
  • Koeken | Kattentongen
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1996072500053840000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    2,76 €/kg
    €0,69
    S2016062803657510000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min + 4u rusttijd

    1. Bereid het glazuur. Het glazuur dient als lijm en eveneens als decoratie voor de koekjes. Klop hiervoor de eiwitten op met de helft van de poedersuiker. Wanneer je een gladde pasta krijgt, voeg je er de overige poedersuiker en het citroensap bij. Klop de eiwitten stevig verder op tot alles mooi gemengd is.
    2. Verdeel het glazuur over een aantal potjes afhankelijk van het aantal kleuren glazuur dat je wilt. Geef elk potje een andere kleur met enkele druppels kleurstof. Opmerking: indien het glazuur te lopend is, voeg je een beetje bloemsuiker toe. Indien het te dik is, voeg je nog wat citroensap toe.
    3. Vul een spuitzak met een kleine opening met het glazuur. Versier de koekjes met het glazuur en eventueel enkele snoepjes en laat ze drogen.
    4. Start nu met de opbouw van het huisje. chik hiervoor 6 cakes (2 lagen van 3 cakes) op een plateau of een houten plank waarop je het huisje wilt serveren. Lijm de 6 cakes aan elkaar met het zelfgemaakte glazuur. Vorm met de resterende cakes het dak van het huisje. Snijd de cakes aan waar nodig en plak ze aan elkaar met het glazuur.
    5. Versier vervolgens het huisje met de petitbeurres en gebruik de kattentongen voor het dak. Gebruik steeds het glazuur als lijm. Vul kleine gaatjes op met het glazuur en vorm raampjes en een deur in het huisje.
    6. Laat minstens 4 u rusten op een koele droge plek alvorens te serveren.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Eindejaar,Kids
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Huisje van Hans en Grietje

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cake | 4/4
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    500 gr
    4,50 €/kg
    €2,25
    S2000102300050580000
  • Petit Beurre | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89
    S2001121100053630000
  • Koeken | Kattentongen
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1996072500053840000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    2,76 €/kg
    €0,69
    S2016062803657510000