• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Snack
  • Keuken: Belgisch
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Overig
  • Gelegenheid: Carnaval,Communie
  • Seizoen: Alle seizoenen

Ingrediënten

- 36 Porties +
  • 50 g boter
  • 15 cl blond bier
  • 50 g griessuiker
  • 140 g tarwebloem voor fijngebak
  • 1/2 koffielepel zout
  • 3 eieren (L)
  • bloemsuiker
  • 10 cl water
Huisgemaakte oliebollen
Bereiding

  1. Neem het mandje uit de frituurpan en verwarm de olie tot 180°C.
  2. Giet ondertussen het bier en het water in een grote steelpan. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, de griessuiker en het zout. Breng aan de kook en neem meteen van het vuur. Voeg de bloem in één keer toe en meng krachtig met een houten lepel tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en bewerk het deeg met de mixer tot het dik is maar soepel, een beetje elastisch.
  4. Neem telkens één koffielepel deeg ongeveer zo groot als een dikke kers en laat het deeg met behulp van een tweede lepeltje in de warme olie glijden. Laat 6 à 10 oliebollen per keer bakken, afhankelijk van de grootte van de frituurpan. Keer de bollen tijdens het bakken regelmatig met een schuimspaan om zodat ze rondom goudbruin gebakken zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer meteen met veel bloemsuiker!

Kooktip

De olie mag niet te heet zijn: de oliebollen zouden te snel bruin bakken en nog lang niet gerezen zijn.

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst