Recept zoekresultatenHoumous aux haricots verts
Delhaize logo
  • Houmous aux haricots vertsA

Houmous aux haricots verts

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Aperitief
Houmous aux haricots vertsA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 150 g sperziebonen
  • 1 blik gekookte kikkererwten (240 g)
  • 1 eetlepel tahini
  • 1 dl olijfolie
  • zout en peper
  • citroensap
  • munt
  • schijfjes citroen bio

Begin met koken

  1. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes, snijd ze in 2 en kook ze 5 min. in gezouten kokend water. Laat ze in ijskoud water schrikken.
  2. Mix de kikkererwten met de uitgelekte bonen, tahini, olijfolie, peper, zout en limoensap, naar eigen smaak.
  3. Snijd de citroen in schijfjes. Werk af met munt en de citroenschijfjes. Een heerlijke dipsaus bij bijvoorbeeld rauwkost en grissini.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 903; energie (kCal): 218; vetten (g): 18,1; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1372,96
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Aperitief
  • Houmous aux haricots vertsA