Recept zoekresultatenHotdogs met kip en pesto
Delhaize logo
  • Hotdogs met kip en pestoB

Hotdogs met kip en pesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hotdogs met kip en pestoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g kippenbovenbouten
  • 1 little gem-hart
  • 8 radijzen
  • 60 g pijnboompitten
  • 4 hotdogbroodjes met sesam
  • 60 g parmigiano
  • 5 cl + 1 el olijfolie
  • 1 bosje basilicum
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd : 15 min.

  1. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Laat afkoelen.
  2. Bak de stukken kip op een matig vuurtje goudbruin in een braadpan met 1 el olijfolie.
  3. Mix de pijnboompitten, de blaadjes basilicum en 5 cl olijfolie in de hakmolen. Giet het mengsel in een grote kom en voeg de geraspte parmigiano toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Warm de hotdogbroodjes op volgens de instructies op de verpakking. Open de broodjes en smeer ze in met pesto. Voeg de kip in reepjes toe, de little gemblaadjes en de radijzen in schijfjes. Plaats de bovenste helft op de broodjes en tast toe!

Tip: Voeg de parmigiano pas aan de pesto toe na het mixen van de andere ingrediënten, anders smelt hij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1028; energie (kCal): 247; vetten (g): 17,8; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 561,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  • Hotdogs met kip en pestoB