Recept zoekresultatenHotdog op de bbq
Delhaize logo
  • Hotdog op de bbq

Hotdog op de bbq

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Barbecue
Snack
Hotdog op de bbq

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 8 Frankfurterworsten
  • 4 eetlepels klassieke of pikante ketchup
  • 4 koffielepels mosterd op oude wijze
  • 500 g bloem (voor het deeg)
  • 30 g verse gist (voor het deeg)
  • 4 eetlepels water (voor het deeg)
  • 4 eetlepels olijfolie extra zuiver
  • 3 dl water (voor het deeg)
  • 2 g suiker (voor de suikersiroop)
  • 2 koffielepels zout (voor het deeg)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Frankfurter worsten
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    280 gr
    10,68 €/kg
    €2,99
    F2011081700574100000
  • Mosterd | Oude wijze
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    380 gr
    9,71 €/kg
    €3,69
    S2012032300007310000
  • Gist | Droog
    5 x 11 gr
    30,73 €/kg
    €1,69
    S1991062800096090000
  • Reeds in je keuken
  • Ketchup | Tomato
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011112400014570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 1u15 rusttijd + 15 min. baktijd

    1. Bereid het deeg: meng warm water met de gist en laat 15 min. weken. Meng ondertussen de bloem, de suiker en het zout. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel toe. Giet er beetje bij beetje de rest van het water bij, kneed tot een zacht elastisch deeg en voeg de olijfolie toe. Doe er wat extra bloem bij als het deeg te plakkerig zou zijn. Bedek het deeg met een handdoek en laat een uurtje rijzen.
    2. Kneed het deeg opnieuw en maak er een mooie bol van. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 20 op 40 cm (voor 8 porties). Snijd er stroken uit van 5 cm breed op 20 cm lang.
    3. Lepel in het begin van elke strook deeg wat ketchup en/of mosterd, leg er een worstje op en rol het deeg verder op rond de worst. Prik elke worst op een metalen prikker en laat 10 à 15 min. bakken boven een open vuur of op de BBQ tot het broodje goudbruin en knapperig gebakken is.

    Kooktip

    • Geef er een groene salade met appeltjes en vinaigrette bij.
    • 8 stuks = 4 personen
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Lactose vrij
    Barbecue
    Overig
    Zomer
    Snack
    • Hotdog op de bbq

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Frankfurter worsten
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    280 gr
    10,68 €/kg
    €2,99
    F2011081700574100000
  • Mosterd | Oude wijze
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    380 gr
    9,71 €/kg
    €3,69
    S2012032300007310000
  • Gist | Droog
    5 x 11 gr
    30,73 €/kg
    €1,69
    S1991062800096090000
  • Reeds in je keuken
  • Ketchup | Tomato
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011112400014570000