Recept zoekresultatenHotdog op de BBQ
Delhaize logo
  • Hotdog op de BBQ
Hotdog op de BBQ

Hotdog op de BBQ

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 8 Frankfurterworsten
  • 4 el klassieke of pikante ketchup
  • 4 kl mosterd op oude wijze
  • 500 g bloem (voor het deeg)
  • 30 g verse gist (voor het deeg)
  • 4 el water (voor het deeg)
  • 4 el olijfolie extra zuiver
  • 3 dl water (voor het deeg)
  • 2 g suiker
  • 2 kl zout (voor het deeg)
  • 8 Frankfurterworsten
  • 4 el klassieke of pikante ketchup
  • 4 kl mosterd op oude wijze
  • 500 g bloem (voor het deeg)
  • 30 g verse gist (voor het deeg)
  • 4 el water (voor het deeg)
  • 4 el olijfolie extra zuiver
  • 3 dl water (voor het deeg)
  • 2 g suiker
  • 2 kl zout (voor het deeg)

Begin met koken

: 25 min. + 1u15 rusttijd + 15 min. baktijd
1
Bereid het deeg: meng warm water met de gist en laat 15 min. weken. Meng ondertussen de bloem, de suiker en het zout. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel toe. Giet er beetje bij beetje de rest van het water bij, kneed tot een zacht elastisch deeg en voeg de olijfolie toe. Doe er wat extra bloem bij als het deeg te plakkerig zou zijn. Bedek het deeg met een handdoek en laat een uurtje rijzen.
2
Kneed het deeg opnieuw en maak er een mooie bol van. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 20 op 40 cm (voor 8 porties). Snijd er stroken uit van 5 cm breed op 20 cm lang.
3
Lepel in het begin van elke strook deeg wat ketchup en/of mosterd, leg er een worstje op en rol het deeg verder op rond de worst. Prik elke worst op een metalen prikker en laat 10 à 15 min. bakken boven een open vuur of op de BBQ tot het broodje goudbruin en knapperig gebakken is.
1
Bereid het deeg: meng warm water met de gist en laat 15 min. weken. Meng ondertussen de bloem, de suiker en het zout. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel toe. Giet er beetje bij beetje de rest van het water bij, kneed tot een zacht elastisch deeg en voeg de olijfolie toe. Doe er wat extra bloem bij als het deeg te plakkerig zou zijn. Bedek het deeg met een handdoek en laat een uurtje rijzen.
2
Kneed het deeg opnieuw en maak er een mooie bol van. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 20 op 40 cm (voor 8 porties). Snijd er stroken uit van 5 cm breed op 20 cm lang.
3
Lepel in het begin van elke strook deeg wat ketchup en/of mosterd, leg er een worstje op en rol het deeg verder op rond de worst. Prik elke worst op een metalen prikker en laat 10 à 15 min. bakken boven een open vuur of op de BBQ tot het broodje goudbruin en knapperig gebakken is.
Nutritionele informatie
Energie: 910 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Lactose vrij
Barbecue
Overig
Zomer,Lente
Snack

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Frankfurter worsten

Delhaize

Frankfurter worsten

2 × 280 gr

€5,98

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Bakkersgist

Bruggeman

Bakkersgist

42 gr

€0,29

Reeds in je keuken

Ketchup | Tomaat | Squeeze

365

Ketchup | Tomaat | Squeeze

1 kg

€1,29

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€10,26