Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenHot dog deluxe met Comtékaas
Delhaize logo
  • Hot dog deluxe met Comtékaas

Hot dog deluxe met Comtékaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Snack
Hot dog deluxe met Comtékaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g Comté
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eetlepels truffelmayonnaise
  • 6 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 4 artisanale stokbroodjes
  • 2 eetlepels truffelschilfers
  • 280 g half zongedroogde tomaten in olie
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • enkele takjes waterkers
  • 1 courgette
  • 240 g witte kool
  • 4 worsten ‘vrije loop varken’
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Snijd de witte kool flinterdun met een mandoline en besprenkel met de witte wijnazijn. Bestrooi met de suiker en de komijnzaadjes, giet er een klein scheutje water bij en meng alles zachtjes door. Laat even marineren zodat de witte kool zachter wordt, maar toch nog een tikkeltje krokant blijft.
  2. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Bak de worsten gaar en goudbruin. Tip: prik niet in de worsten bij het omdraaien, zo voorkom je dat ze barsten.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Snijd de courgette overlangs in dikke plakken van ½ cm. Zet een grillpan met wat olijfolie op het vuur, laat superheet worden en gril de courgette langs beide kanten. Kruid met peper en zout.
  5. Rasp de comté. Snijd de stokbroodjes open en beleg de ene helft met een plakje gegrilde courgette en bestrooi de andere helft met de geraspte comté. Schik de worst op de courgette en rasp er nog wat comté over. Plaats de ‘hot dogs’ op de bakplaat en schuif ze in de oven. Hoelang? Totdat de kaas gesmolten is.
  6. Haal de ‘hot dogs’ uit de oven en lepel er wat witte koolsalade bij. Werk af met de zongedroogde tomaten, de truffelmayonaise, de gebakken uitjes, enkele truffelschilfers en een takje waterkers. En nu smullen maar van dit (h)eerlijke ‘fast food’!

Kooktip

Rasp je comté met de mandoline als je liever schilfers wil, zoals bij parmigiano.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Snack
  • Hot dog deluxe met Comtékaas