Recept zoekresultatenHoorntjes van de Bosphorus
Delhaize logo
  • Hoorntjes van de BosphorusE

Hoorntjes van de Bosphorus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Terug naar school,Pasen
Andere
Hoorntjes van de BosphorusE

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 200 g feta
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden munt
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 4 vellen brickdeeg
  • 30 g boter
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    150 gr
    15,00 €/kg
    €2,25
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Prak de fetakaas met een vork, voeg de eieren toe, de kruiden en peper. Meng goed.
    3. Halveer de deegvellen. Smeer een half vel lichtjes in met gesmolten boter, draai om, leg er wat fetamengsel op en rol op tot een hoorntje. Maak op deze manier 8 hoorntjes.
    4. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak in 15 min. goudbruin in de oven, draai halverwege de baktijd om.
    5. Dien warm op met een gemengd slaatje.

    Kooktip

    • Deze vulling is ook geschikt voor kleine gesloten brickdriehoekjes die je goudbruin bakt in de friteuse. 
    • Om mooie hoorntjes te vormen, plaats je je vinger in het midden van de rechte kant van het halve brickvel en rol je op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1067; energie (kCal): 257; vetten (g): 20,9; verzadigde vetten (g): 12,3; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 1,6. Energie (kcal/portie): 122,38
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Terug naar school,Pasen
    Brunch
    Alle seizoenen
    Andere
    • Hoorntjes van de BosphorusE

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    150 gr
    15,00 €/kg
    €2,25
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49