Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "VERSE MOSSELEN EXTRA 2 KG" van het merk Delhaize niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenHomemade speculaas
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
    D
  • Homemade speculaas

Homemade speculaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Andere
Overig
Dessert
Homemade speculaasD

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 7,5 dl water
  • 20 g speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 200 g bloemsuiker
  • 400 g bruine suiker
  • 1 eiwit
  • 1 ei
  • 675 g zelfrijzende bloem
  • 175 g zachte boter

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 u + 4 u koeltijd + 15 min baktijd

  1. Meng de bloem met de bruine suiker, de boter, de kaneel, de speculaaskruiden en het ei en meng met de handen of met de keukenrobot met kneedhaak tot een elastisch deeg. Voeg een scheutje water toe indien het deeg te droog is.
  2. Rol het deeg tot een worst en pak in met vershoudfolie. Leg enkele uren in de koelkast, bij voorkeur een nacht
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Haal het deeg uit de koelkast, doe de vershoudfolie eraf en snijd in plakjes van ± ½ cm. Rol de plakjes met een deegrol op een bebloemd werkblad uit en snijd er figuren uit naar wens.
  5. Bak op bakpapier voor 15 min in de oven.
  6. Maak een glazuur door de bloemsuiker, het citroensap en het eiwit te mengen.
  7. Bedek de speculaas met glazuur en laat even hard worden.

Kooktip

Mag je geen gluten eten? Maak deze sterretjes dan gewoon met boekweit- of speltbloem.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1070; energie (kCal): 255; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 46,8; suikers (g): 25,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 199,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    00:00
    D
  • Homemade speculaas