Recept zoekresultatenHomemade pizza met aubergines
Delhaize logo
 • Homemade pizza met aubergines
  B

Homemade pizza met aubergines

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Homemade pizza met auberginesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 500 g dubbelgemalen hard tarwegriesmeel De Cecco (+ extra om te bestrooien) (voor het pizzadeeg)
 • 42 g verse gist (1 blok) (voor het pizzadeeg)
 • 2 el olijfolie (voor het pizzadeeg)
 • 10 g zout (voor het pizzadeeg)
 • 2 aubergines (voor de garnituur)
 • 8 takjes tijm (voor de garnituur)
 • 350 g ‘Tomato Frito’ Heinz (voor de garnituur)
 • 500 g mozzarella di bufala (voor de garnituur)
 • 3 el olijfolie (voor de garnituur)
 • peper en zout (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 10 min. baktijd (+20 min. rusttijd)

 1. Maak het pizzadeeg: verwarm de oven voor op 50°C. Meng de gist met 3 dl lauw water. Strooi het tarwegriesmeel op het werkblad, maak een putje in het midden en giet er beetje bij beetje, al mengend, het water met de gist bij. Voeg de olie toe, het zout en kneed tot een mooi soepel deeg. Bestrooi een ovenschaal met meel, leg er het deeg in en dek losjes af met een keukendoek. Laat het deeg 30 min. in de oven rijzen (of op een goed verwarmde plaats).
 2. Snijd de aubergines in lange plakjes van 1 cm dikte. Schik ze in een schaal, kruid ze royaal met zout, dek de schaal af met bakpapier en leg er gewichten bovenop (conservenblikjes of iets anders). Laat 20 min. rusten, spoel de aubergines onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Meng ze met de olijfolie en bak ze goudbruin op een grill.
 3. Verhoog de temperatuur van de oven tot 240°C. Kneed het pizzadeeg een beetje en verdeel het in 2 porties. Plet het met een deegrol op een vel bakpapier. Besmeer het deeg met tomatensaus, verdeel er de aubergineplakjes en de in stukjes gescheurde mozzarella bovenop. Bestrooi met tijm en kruid met peper. Schuif de pizza’s op het rooster of op de ovenplaat en bak ze 8 à 10 min. (houd ze in het oog!). Dien meteen op.

Tip: Bak je de 2 pizza’s tegelijk? Verwissel ze dan halverwege de baktijd van plaats in de oven om een homogeen resultaat te verkrijgen.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 180 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 19,9 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
 • Homemade pizza met aubergines
  B