Recept zoekresultatenHomemade lasagne met kip, spinazie en paprikapesto
Delhaize logo
  • Homemade lasagne met kip, spinazie en paprikapestoC

Homemade lasagne met kip, spinazie en paprikapesto

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Homemade lasagne met kip, spinazie en paprikapestoC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 dl room (voor de garnituur)
  • peper en zout (voor de paprikapesto)
  • 2 dl slaolie (voor de paprikapesto)
  • 50 g parmigiano (voor de paprikapesto)
  • 60 g pijnboompitten (voor de paprikapesto)
  • 3 zoete puntpaprika’s (voor de paprikapesto)
  • peper en zout (voor de garnituur)
  • nootmuskaat (voor de topping)
  • 2 kippenbouillonblokjes (voor de garnituur)
  • 50 g boter (voor de garnituur)
  • 50 g parmigiano (voor de garnituur)
  • 2 eieren (voor het lasagnedeeg)
  • 6 takjes tijm (voor de garnituur)
  • 1 laurierblaadje (voor de garnituur)
  • 2 teentjes knoflook (voor de garnituur)
  • 2 uien (voor de garnituur)
  • 200 g jonge spinazieblaadjes (voor de garnituur)
  • 4 kipfilets (± 550 g) (voor de garnituur)
  • zout (voor het lasagnedeeg)
  • 2 el olijfolie (voor het lasagnedeeg)
  • 200 g dubbelgemalen hard tarwegriesmeel De Cecco (+ extra om te bestrooien) (voor het lasagnedeeg)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    40 gr
    66,25 €/kg
    €2,65
    S2021021100508740000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u. + 20 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op grillstand. Schuif de zoete puntpaprika’s net onder de grill van de oven en gril ze rondom tot ze zwart zijn. Doe ze in een luchtdichte pot en laat ze afkoelen.
    2. Maak de garnituur: ontvel de kipfilets en doe ze in een steelpan. Bedek met water en breng aan de kook met de tijm, het laurierblaadje, peper en zout. Laat nog 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Fruit de fijngehakte uien en knoflook gedurende 2 min. in een sauteerpan met de gesmolten boter. Voeg de spinazie toe en laat ze al mengend volledig slinken. Voeg de gescheurde kip, de room, peper, zout, geraspte nootmuskaat en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Laat 5 min. pruttelen.
    3. Maak de paprikapesto: gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Schil de paprika’s en ontpit ze. Mix alles in de beker van de mixer fijn met de geraspte parmigiano en de slaolie. Breng verder op smaak.
    4. Maak het lasagnedeeg: meng en kneed alle ingrediënten met 3 el water tot een soepel en homogeen deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Verdeel het deeg in porties en haal elke portie 3 keer door een pastamachine. Verminder telkens de instelling van de dikte, tot je heel fijne lange deegvellen verkrijgt (strooi er indien nodig een beetje bloem op). Bestrooi een presenteerblad met bloem en schik er de lasagnevellen één voor één op.
    5. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel ¼ van het kippenmengsel over de bodem van een grote schaal. Bedek met ¼ van de paprikapesto en bedek vervolgens met lasagnebladen. Herhaal dit nog 2 keer en werk af met de overschot van de kippensaus en pesto. Bestrooi met geraspte parmigiano en bak 20 min. goudbruin in de oven. Dien warm op met brood.

    Tip: Gebruik je de deegbal niet meteen ? Bestrijk hem dan met olie en wikkel hem in vershoudfolie zodat hij zijn soepelheid behoudt.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 266 kcal - Vetten: 22 g - Koolhydraten: 7,5 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 8,8 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Hoofdgerecht
    • Homemade lasagne met kip, spinazie en paprikapestoC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    40 gr
    66,25 €/kg
    €2,65
    S2021021100508740000