Recept zoekresultatenHomemade icetea
Delhaize logo
 • Homemade iceteaA

Homemade icetea

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Less waste
Dranken
Homemade iceteaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 3 cm gember
 • 1 citroen
 • 1 sinaasappel
 • 1 grote handvol verse kruiden (naar keuze, naargelang wat je over hebt: munt, rozemarijn, tijm, basilicum ...)
 • 1 zakje thee of infusie (naar keuze)
 • ijsblokjes
 • 2 el honing

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. afkoeltijd

 1. Snijd de sinaasappel en de citroen in schijfjes. Doe ze in een steelpan met 1 l water, de gember in plakjes en de kruiden. Breng zachtjes aan de kook en pers de ingrediënten zodat ze hun aroma’s zoveel mogelijk vrijgeven. Haal de pan van het vuur, voeg het theezakje toe en laat 3 à 5 min. trekken.
 2. Verwijder het theezakje (anders wordt je icetea bitter), voeg de honing toe en laat volledig afkoelen.
 3. Filter en dien koel op, met ijsblokjes. Voeg de sinaasappel- en citroenschijfjes in de glazen toe en werk mooi af met enkele verse kruiden als je er nog over hebt.

Tip #1: Volg zoals altijd de gouden regel: proef! In dit geval wil je misschien vooral de hoeveelheid aanpassen wanneer je de honing toevoegt. Doe dit wanneer het mengsel nog warm is, zodat de honing goed oplost.

Tip #2: Klaar met koken, kruiden over. Wat nu? Je kunt restje groene kruiden niet alleen verwerken in je favoriete dip, pesto, salade, soep en en en … maar ook in je lievelingsdrinks. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gin-smash met koriander, een mocktail met rozemarijn of een ijsthee met citroen en een mix van groene kruiden? Verfrissend! Tip: je groene kruiden blijven lang(er) vers als je ze in vochtig keukenpapier bewaart in een afgesloten doosje in de koelkast. Je kunt je restje groene kruiden ook verwerken in ijsblokjes of homemade siroop.

Anti-verspilling

Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips Bekijk ze hier!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 73 kcal - Vetten: 0,3 g - Koolhydraten: 14,4 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 0,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Less waste
Dranken
 • Homemade iceteaA

Deze recepten kan je ook leuk vinden