Homemade icetea
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeld

Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 cm gember
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 grote handvol verse kruiden (naar keuze, naargelang wat je over hebt: munt, rozemarijn, tijm, basilicum ...)
- 1 zakje thee of infusie (naar keuze)
- ijsblokjes
- 2 el honing
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. afkoeltijd
- Snijd de sinaasappel en de citroen in schijfjes. Doe ze in een steelpan met 1 l water, de gember in plakjes en de kruiden. Breng zachtjes aan de kook en pers de ingrediënten zodat ze hun aroma’s zoveel mogelijk vrijgeven. Haal de pan van het vuur, voeg het theezakje toe en laat 3 à 5 min. trekken.
- Verwijder het theezakje (anders wordt je icetea bitter), voeg de honing toe en laat volledig afkoelen.
- Filter en dien koel op, met ijsblokjes. Voeg de sinaasappel- en citroenschijfjes in de glazen toe en werk mooi af met enkele verse kruiden als je er nog over hebt.
Tip #1: Volg zoals altijd de gouden regel: proef! In dit geval wil je misschien vooral de hoeveelheid aanpassen wanneer je de honing toevoegt. Doe dit wanneer het mengsel nog warm is, zodat de honing goed oplost.
Tip #2: Klaar met koken, kruiden over. Wat nu? Je kunt restje groene kruiden niet alleen verwerken in je favoriete dip, pesto, salade, soep en en en … maar ook in je lievelingsdrinks. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gin-smash met koriander, een mocktail met rozemarijn of een ijsthee met citroen en een mix van groene kruiden? Verfrissend! Tip: je groene kruiden blijven lang(er) vers als je ze in vochtig keukenpapier bewaart in een afgesloten doosje in de koelkast. Je kunt je restje groene kruiden ook verwerken in ijsblokjes of homemade siroop.
Anti-verspilling
Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips Bekijk ze hier!