Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Recept zoekresultatenHoge vanilletaart met kokos
Delhaize logo
  • Hoge vanilletaart met kokos
Hoge vanilletaart met kokos

Hoge vanilletaart met kokos

Gemiddeld
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

24 porties
  • 600 g bloem
  • 50 g bloem voor de bakvormen
  • 550 g suiker
  • 2 kl bakpoeder
  • 250 g amandelpoeder
  • 1 l melk
  • 80 g kokosschilfers
  • 400 g boter
  • 1 kl zout
  • 125 g Philadelphia 'Original'
  • 1,5 dl room
  • 50 g suiker (voor de vulling)
  • 375 g mascarpone
  • 3 el bloemsuiker
  • 10 eiwitten
  • zilveren suikerbolletjes
  • 600 g bloem
  • 50 g bloem voor de bakvormen
  • 550 g suiker
  • 2 kl bakpoeder
  • 250 g amandelpoeder
  • 1 l melk
  • 80 g kokosschilfers
  • 400 g boter
  • 1 kl zout
  • 125 g Philadelphia 'Original'
  • 1,5 dl room
  • 50 g suiker (voor de vulling)
  • 375 g mascarpone
  • 3 el bloemsuiker
  • 10 eiwitten

Begin met koken

: 30 min. + 40 min. baktijd
1
Meng de bloem, het amandelpoeder, de suiker, het bakpoeder en het zout.
2
Voeg de boter toe.
3
Wanneer de boter er volledig onder gemengd is, giet je de melk erbij en meng je opnieuw.
4
Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe zodat het luchtig blijft.
5
Bedek 3 taartvormen met een diameter van max. 18 cm met bloem en verdeel het deeg.
6
Bak 40 min. in een oven van 160°C. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Pak de taarten daarna in vershoudfolie in en laat verder afkoelen in de koelkast.
7
Maak de vulling: meng de Philadelphia, de room en de suiker met een mixer.
8
Maak het glazuur: meng de mascarpone met de bloemsuiker.
9
Snijd van de eerste taart de bovenkant af met een broodmes zonder tanden. Van de tweede taart snijd je de onder- en bovenkant af. Snijd tot slot de onderkant van de derde taart af.
10
Stapel de taarten: begin met taart 1, bedek de bovenkant met de vulling. Zet daarbovenop de tweede taart en besmeer de bovenhelft met de vulling. Zet taart 3 erbovenop.
11
Besmeer het geheel met het glazuur. Bestrooi de top met kokosschilfers en werk af met zilveren suikerbolletjes.
1
Meng de bloem, het amandelpoeder, de suiker, het bakpoeder en het zout.
2
Voeg de boter toe.
3
Wanneer de boter er volledig onder gemengd is, giet je de melk erbij en meng je opnieuw.
4
Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe zodat het luchtig blijft.
5
Bedek 3 taartvormen met een diameter van max. 18 cm met bloem en verdeel het deeg.
6
Bak 40 min. in een oven van 160°C. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Pak de taarten daarna in vershoudfolie in en laat verder afkoelen in de koelkast.
7
Maak de vulling: meng de Philadelphia, de room en de suiker met een mixer.
8
Maak het glazuur: meng de mascarpone met de bloemsuiker.
9
Snijd van de eerste taart de bovenkant af met een broodmes zonder tanden. Van de tweede taart snijd je de onder- en bovenkant af. Snijd tot slot de onderkant van de derde taart af.
10
Stapel de taarten: begin met taart 1, bedek de bovenkant met de vulling. Zet daarbovenop de tweede taart en besmeer de bovenhelft met de vulling. Zet taart 3 erbovenop.
11
Besmeer het geheel met het glazuur. Bestrooi de top met kokosschilfers en werk af met zilveren suikerbolletjes.
Nutritionele informatie
Energie: 529 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Amandelmeel | Bio

Smaakt

Amandelmeel | Bio

2 × 200 gr

Bio

€15,38

Melk | Halfvol | Zonder lactose

Dilea

Melk | Halfvol | Zonder lactose

1 l

€2,99

Kokosnoot | Geraspt

Vahiné

Kokosnoot | Geraspt

115 gr

€2,89

Smeerkaas | Original | Mini | 6 stuks

Philadelphia

Smeerkaas | Original | Mini | 6 stuks

6 x 25 gr

€3,95

Mascarpone

Delhaize

Mascarpone

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Suiker | Parelkorrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Parelkorrel

500 gr

€3,15

Reeds in je keuken

Bloem | Vloeiend

Delhaize

Bloem | Vloeiend

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Zachte boter

Aubel

Zachte boter

500 gr

€8,79

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Room | Zuur | 30% V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 30% V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,45

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Totaal:
€34,73