Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenHoge vanilletaart met kokos
Delhaize logo
  • Hoge vanilletaart met kokos

Hoge vanilletaart met kokos

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Andere
Overig
Dessert
Hoge vanilletaart met kokos

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 10 eiwitten
  • 375 g mascarpone
  • 50 g suiker (voor de vulling)
  • 1,5 dl room
  • 125 g Philadelphia 'Original'
  • 1 koffielepel zout
  • 400 g boter
  • enkele zilveren suikerbolletjes
  • 80 g kokosschilfers
  • 1 l melk
  • 250 g amandelpoeder
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 550 g suiker
  • 50 g bloem voor de bakvormen
  • 600 g bloem
  • 3 eetlepels bloemsuiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 40 min. baktijd

  1. Meng de bloem, het amandelpoeder, de suiker, het bakpoeder en het zout.
  2. Voeg de boter toe.
  3. Wanneer de boter er volledig onder gemengd is, giet je de melk erbij en meng je opnieuw.
  4. Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe zodat het luchtig blijft.
  5. Bedek 3 taartvormen met een diameter van max. 18 cm met bloem en verdeel het deeg.
  6. Bak 40 min. in een oven van 160°C. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Pak de taarten daarna in vershoudfolie in en laat verder afkoelen in de koelkast.
  7. Maak de vulling: meng de Philadelphia, de room en de suiker met een mixer.
  8. Maak het glazuur: meng de mascarpone met de bloemsuiker.
  9. Snijd van de eerste taart de bovenkant af met een broodmes zonder tanden. Van de tweede taart snijd je de onder- en bovenkant af. Snijd tot slot de onderkant van de derde taart af.
  10. Stapel de taarten: begin met taart 1, bedek de bovenkant met de vulling. Zet daarbovenop de tweede taart en besmeer de bovenhelft met de vulling. Zet taart 3 erbovenop.
  11. Besmeer het geheel met het glazuur. Bestrooi de top met kokosschilfers en werk af met zilveren suikerbolletjes.

Kooktip

Decoreer met dennentakjes of met hulst om helemaal in de kerstsfeer te komen.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Hoge vanilletaart met kokos