Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenHoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek
Delhaize logo
  • Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek

Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek

door Wout Bru

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 pastinaken
  • 200 g boter
  • 1 bosje verse dragon
  • 2,5 l kippenbouillon
  • 1 l melk
  • 1/2 l room
  • 2 lente-uitjes
  • 4 eetlepels tuinbonen
  • keukenkoord om te binden
  • 1 hoevekip
  • 1 pakje puree Wout Bru
  • 200 g fijne spekreepjes
  • 200 g panko (Japans broodkruim)
  • 8 girollen of champignons
  • 8 g spruiten
  • 1 bosje verse bieslook

Begin met koken

Bind de kip op en laat ze gedurende 35 minuten in 2 liter hete kippenbouillon om pocheren. Blancheer al de groene groenten in gezouten water en laat afkoelen in ijskoud water. Bak de spekreepjes in een pan en laat vervolgens drogen in een voorverwarmde oven op 180°. Hak ze vervolgens fijn en mix met de panco. Snij de pastinaak in stukjes en kook ze in de melk tot ze gaar zijn. Mix in de blender tot een puree. Neem 1/2 liter kippenbouillon en kook die in met de verse dragon, peper en zout tot de gewenste dikte. Haal de kip uit de bouillon en snij het wit ervan af, snij mooi in gelijke stukken en bak vervolgens op de velkant.

Afwerking
Versier het bord met een stukje kip, doe de crumble erop, smeer met de platte kant van een eetlepel een beetje van de pastinaakcrème op het bord, leg de groentjes erbij en nappeer met de saus. Serveer met de puree van Wout Bru.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek