Recept zoekresultatenHoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek
Delhaize logo
  • Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek
Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek

Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek

door Wout Bru
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 2 pastinaken
  • 1 hoevekip
  • keukenkoord om te binden
  • 4 el tuinbonen
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 l room
  • 1 l melk
  • 2,5 l kippenbouillon
  • 1 bosje verse dragon
  • 200 g boter
  • 8 g spruiten
  • 8 girollen of champignons
  • 200 g panko (Japans broodkruim)
  • 200 g fijne spekreepjes
  • 1 pakje puree Wout Bru
  • 1 bosje verse bieslook
  • 2 pastinaken
  • 1 hoevekip
  • keukenkoord om te binden
  • 4 el tuinbonen
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 l room
  • 1 l melk
  • 2,5 l kippenbouillon
  • 1 bosje verse dragon
  • 200 g boter
  • 8 g spruiten
  • 8 girollen of champignons
  • 200 g panko (Japans broodkruim)
  • 200 g fijne spekreepjes
  • 1 pakje puree Wout Bru

Begin met koken

1
Bind de kip op en laat ze gedurende 35 min. in 2 l hete kippenbouillon om pocheren.
2
Blancheer al de groene groenten in gezouten water en laat afkoelen in ijskoud water.
3
Bak de spekreepjes in een pan en laat vervolgens drogen in een voorverwarmde oven op 180°. Hak ze vervolgens fijn en mix met de panco.
4
Snij de pastinaak in stukjes en kook ze in de melk tot ze gaar zijn. Mix in de blender tot een puree.
5
Neem 1/2 liter kippenbouillon en kook die in met de verse dragon, peper en zout tot de gewenste dikte.
6
Haal de kip uit de bouillon en snij het wit ervan af, snij mooi in gelijke stukken en bak vervolgens op de velkant.
1
Bind de kip op en laat ze gedurende 35 min. in 2 l hete kippenbouillon om pocheren.
2
Blancheer al de groene groenten in gezouten water en laat afkoelen in ijskoud water.
3
Bak de spekreepjes in een pan en laat vervolgens drogen in een voorverwarmde oven op 180°. Hak ze vervolgens fijn en mix met de panco.
4
Snij de pastinaak in stukjes en kook ze in de melk tot ze gaar zijn. Mix in de blender tot een puree.
5
Neem 1/2 liter kippenbouillon en kook die in met de verse dragon, peper en zout tot de gewenste dikte.
6
Haal de kip uit de bouillon en snij het wit ervan af, snij mooi in gelijke stukken en bak vervolgens op de velkant.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Geschoonde pastinaak

Delhaize

Geschoonde pastinaak

300 gr

€1,99

Gerookte kip

Delhaize

Gerookte kip

+/- 1,3 kg

+/-€9,87

Snijbonen

Delhaize

Snijbonen

400 gr

€3,29

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

3 × 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,27

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Spruitjes met spek

Iglo

Spruitjes met spek

450 gr

€6,35

Spekreepjes | Gezouten

Delhaize

Spekreepjes | Gezouten

2 x 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Aardappelpurée

Delhaize

Aardappelpurée

400 gr

€3,39

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Totaal:
+/-€38,38