Recept zoekresultatenHindesteak met morieltjes
Delhaize logo
  • Hindesteak met morieltjesB

Hindesteak met morieltjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Hindesteak met morieltjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g hindesteak
  • 30 g gedroogde morieljes
  • 1 draai van de champignonmolen 'Sélection forestière'
  • 2 dl zure room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 dl kalfsfond
  • 25 g boter
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Morieljes | Extra | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1997072300115350000
  • Paddestoelen | Bosmengeling | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1997090300115330000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    6,75 €/kg
    €1,35
    F2020050400057880000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    S1997101600013690000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1u15

    1. Week de morieljes 20 min in lauw water. Spoel af.
    2. Kook de morieljes in de kalfsfond en 15 g boter.
    3. Laat ± 20 min sudderen totdat het vocht zo goed als volledig verdampt is.
    4. Voeg de zure room, peper en zout toe.
    5. Verlaag het vuur en laat opnieuw 20 min koken zodat de saus gereduceerd wordt.
    6. Bak de steak langs beide kanten in 10 g boter en 1 el olijfolie op een hoog vuur, tot hij mooi rosé is.
    7. Snijd de steak in fijne sneetjes en schik ze over een bord, overgiet met de saus en werk af met een draai van de champignonmolen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 552; energie (kCal): 132; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 533,94
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Hindesteak met morieltjesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Morieljes | Extra | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1997072300115350000
  • Paddestoelen | Bosmengeling | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1997090300115330000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    6,75 €/kg
    €1,35
    F2020050400057880000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    S1997101600013690000