Recept zoekresultatenHindesteak met kastanjes en peperkoek
Delhaize logo
  • Hindesteak met kastanjes en peperkoekA

Hindesteak met kastanjes en peperkoek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Hindesteak met kastanjes en peperkoekA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g gekookte en gepelde kastanjes
  • 4 hindesteaks (200g per persoon)
  • 3 sneetjes peperkoek
  • 80 g boter
  • 10 cl kippenbouillon
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 3 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 10 min baktijd

  1. Verwarm de olie in een grote braadpan. Kruid de steaks met peper en zout. Leg ze in de hete olie en bak ze 3 à 5 min per kant afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van de steaks. Leg het vlees op een schaal en hou het warm, gewikkeld in aluminiumfolie.
  2. Mix de peperkoek in een keukenrobot en hak de peterselie.
  3. Deglaceer de pan met de bouillon, voeg de boter toe en dan de kastanjes. Laat ze 8 à 10 min bakken, voeg 2/3 van de peperkoek toe en bestrooi met peterselie.
  4. Schik de kastanjes op een serveerschaal, leg er de hindesteaks op en bestrooi met de rest van de peperkoek. Dien op.

Kooktip

Serveer met in de oven geroosterde groenten (wortelen, pompoen, pastinaak, ...) of knolselderpuree.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 787; energie (kCal): 188; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 16,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 708,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Hindesteak met kastanjes en peperkoekA